Cum a ajuns "propaganda" sa fie inclusa in Strategia Nationala de Aparare

Ghidul Strategiei Nationale de Aparare al Tarii facut public de Presedintie recomanda revizuirea cadrului legislativ in domeniul securitatii nationale care sa tina cont, pe langa deficientele relevate in timp, de noile amenintari si de nevoia de respectare a drepturilor si libertatilor civile. "Ma intriga ca nu au spus direct propaganda ruseasca" Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu critica faptul ca Presedintia nu a avut curajul de a preciza in Strategia Nationala de Aparare faptul ca face referire explicita la propaganda ruseasca, lasand loc de interpretari.

acum 85 luni (18 Dec 2015)

Ghidul Strategiei Nationale de Aparare al Tarii facut public de Presedintie recomanda revizuirea cadrului legislativ in domeniul securitatii nationale care sa tina cont, pe langa deficientele relevate in timp, de noile amenintari si de nevoia de respectare a drepturilor si libertatilor civile. Printre noile riscuri la adresa statului roman se afla si propaganda, inclusa in premiera in Strategia Nationala de Aparare.

Surse din cadrul Admnistratiei Prezidentiale au declarat pentru "Adevarul" ca propaganda constituie un nou tip de conflict care a prins radacini si in Romania, de aceea este necesara includerea sa in Strategia Nationala de Aparare. Presedintele Klaus Iohannis s-a aratat deranjat de prezenta la Bucuresti a lui Serghei Nariskin, presedintele Dumei de Stat, care are interzis sa calce pe teritoriul european.

Mai mult decat atat, Presedintia arata in Strategia Nationala de Aparare, aprobata saptamana trecuta de catre CSAT, ca este necesara si completarea cadrului legislativ cu introducerea propagandei in spectrul amenintarilor la adresa securitatii statului roman.

"Completarea cadrului legislativ existent cu norme care sa acopere spectrul amenintarilor la adresa statului roman cu vectori precum propaganda, atacurile cibernetice, coruptia la nivelul factorilor de decizie la nivel inalt, actiuni asociate periclitarii securitatii economice si infrastructurilor critice, etc., avand in vedere destabilizarea climatului de securitate regionala/global si diversificarea mijloacelor ofensive utilizate de entitati statale/ non-statale in vederea atingerii propriilor interese", se arata in Strategia Nationala de Aparare 2015-2019.

"Ma intriga ca nu au spus direct propaganda ruseasca"

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu critica faptul ca Presedintia nu a avut curajul de a preciza in Strategia Nationala de Aparare faptul ca face referire explicita la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro