Cum a ajuns o fetita de 9 ani olimpica la limba rusa, desi nu studiaza disciplina la scoala

Cum a ajuns o fetita de 9 ani olimpica la limba rusa, desi nu studiaza disciplina la scoala

Elena Jidanasu, "micuta rusoaica" a Barladului, cum ii spun apropiatii, a fost cea mai mica participanta la olimpiadei de limbi straine desfasurate in acest an in Vaslui, eleva de clasa a II-a concurand la categoria A1, alaturi de elevi de clasa a V-a. Elena, alaturi de premiantii Olimpiadei Nationale de Limba Rusa, organizata in 2017 la Vaslui Elena Jidanasu a inceput sa studieze limba rusa din toamna anului 2016, cand era in clasa I.De atunci, s-a transformat intr-un adevarat magnet care atrage orice informatie legata de limba rusa.

acum 67 luni (13 Mar 2018)

Elena Jidanasu, "micuta rusoaica" a Barladului, cum ii spun apropiatii, a fost cea mai mica participanta la olimpiadei de limbi straine desfasurate in acest an in Vaslui, eleva de clasa a II-a concurand la categoria A1, alaturi de elevi de clasa a V-a. Marturiseste ca s-a indragostit de limba rusa in timpul unui turneu de karate si isi doreste sa ajunga sa studieze la Moscova.

A descoperit rusa la un campionat de karate

Eugenia Cretanu este printre putinii profesori care mai predau limba rusa in scolile vasluiene. Profesoara coordoneaza un club de limba rusa infiintat la Liceul "Mihail Kogalniceanu" din Vaslui, unde ii invata in mod gratuit pe elevii de liceu rusa.

"Pentru mine limba rusa este o limba foarte frumoasa si usor de invatat. Este ca o arta, pe care eu o respect si de care sunt atrasa ca un magnet. Am invatat multe poezii, am descoperit tot mai mult limba rusa si am ajuns sa particip la doua concursuri internationale: concursul international de recitari de la Institutul Puskin din Moscova si la un concurs in Republica Belarus", isi continua povestea Elena.

Elena, alaturi de premiantii Olimpiadei Nationale de Limba Rusa, organizata in 2017 la Vaslui

Elena Jidanasu a inceput sa studieze limba rusa din toamna anului 2016, cand era in clasa I.De atunci, s-a transformat intr-un adevarat magnet care atrage orice informatie legata de limba rusa.

Limba rusa invatata prin joc

"Prin octombrie, 2016 m-a cautat mama Elenei la scoala marturisindu-mi ca are o fetita, de 8 ani care, desi nu stie prea multe despre limba rusa isi doreste sa invete aceasta limba! M-am gandit s-o invit la o ora de limba rusa la Liceul "Mihail Kogalniceanu", framantandu-ma totusi cum se va acomoda cu liceenii si mai ales cum o voi cuceri. Am renuntat la aceasta idee si am inceput sa ne intalnim separat si sa-i citesc poezii in limba rusa,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro