Cum a ajuns fiica unei croitorese din Bacau sa ia mintile barbatilor de la Hollywood

Cum a ajuns fiica unei croitorese din Bacau sa ia mintile barbatilor de la Hollywood

Se spune chiar ca, in acele vreme, era o concurenta de temut pentru fabuloasa Grace Kelly, devenita ulterior Printesa de Monaco. Ea a fost inscrisa la scoala de teatru Guild, marturisind mai tarziu ca viata artistica a fascinat-o dintotdeauna si ca a incercat mereu sa fie cea mai buna pentru a deveni un nume in lumea cinematografiei si a teatrului.

acum 82 luni (21 May 2016)

Se spune chiar ca, in acele vreme, era o concurenta de temut pentru fabuloasa Grace Kelly, devenita ulterior Printesa de Monaco. Sophia, pe numele sau de scena Sylvia, s-a nascut pe 8 august 1910, la New York, in cartierul Bronx. La scurt timp dupa nasterea fetei, cei doi se despart, iar femeia se recasatoreste cu Sigmund Sydney, cel care a adoptat-o pe fiica sa.

Muza celebrului Alfred Hitchcock

Caracterizata ca o adolescenta timida si retrasa, Sylvia a fost incurajata de parinti sa iasa din casa si sa socializeze. La varsta de 15 ani, fata a hotarat sa devina actrita, lucru care i-a bucurat pe parintii sai si care au incurajat-o si au sustinut-o in aceasta cariera.

Ea a fost inscrisa la scoala de teatru Guild, marturisind mai tarziu ca viata artistica a fascinat-o dintotdeauna si ca a incercat mereu sa fie cea mai buna pentru a deveni un nume in lumea cinematografiei si a teatrului.

Conform biografiei actritei, primele roluri pe care le-a avut in spectacolele de la scoala au propulsat-o in lume buna a filmului.

Laudata si admirata, ea a fost rapid remarcata de cei mai buni regiziori, ajungand in scurt timp muza celebrului Alfred Hitchcock.

Celebra in anii 30

Astfel, la numai 20 de ani, Sylvia Sydney devine celebra la Hollywood, in anii '30. In 1952, a interpretat rolul Fantine in "Les Miserables", pentru care a fost apreciata de critici si care i-a deschis multe usi in lumea cinematografiei.

Frumusete desavarsita

Chipul Sylviei Sidney a fost ales, la acea vreme, datorita formei ovale si a simetriei perfecte ca frumusete desavarsita. "Alegerea noastra a fost una usoara", spunea, in urma cu aproape 80 de ani, Wally Westmore, make-up-artist la compania Paramount. Printre trasaturile care au facut-o pe Sylvia Sidney "femeia perfecta" se numara marimea nasului in rapor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro