Cum a ajuns Europa "no entry zone" si cine ar putea ajuta serviciile de securitate din UE

Cum a ajuns Europa

Ceea ce suprinde, in cazul acestuia, este faptul ca fortele de securitate belgiene sunt nepregatite in prevenirea unor situatii de acest gen, lasand la o parte faptul ca au o organigrama incomplet acoperita cu personal, estimata la 600 de persoane si care are un buget in jur de 50 de milioane de euro. In Bruxelles, un oras de 1,1 milioane de locuitori, sunt 6 forte de politie separate al caror buget era in 2014 in valoare de 200 milioane de euro si care a fost crescut la 400 de milione dupa atentatele de la Paris. Referitor la actiunea serviciilor franceze, cu ocazia atentatelor de la Paris din 13 noiembrie, ziaristul Ronen Bergman, de la cotidianul israelian Yediot Aharonot, care a avut acces la date provenite de la serviciile de specialitate israeliene, sustinea urmatoarele: "Este clar ca a fost vorba de un fiasco fara precedent" al serviciilor de informatii franceze. Pana la crearea unui Birou Federal de Investigatii European este cale lunga iar primul lucru care trebuie facut este reluarea procesului de legiferare in Parlamentul European a unei legi referitoare la obligativitatea schimbului de informatii intre structurile de securitate nationale lasand la o parte nationalismul care le caracterizeaza (de fapt o astfel de lege a cazut in Parlamentul European unde pentru probleme de securitate este nevoie de unanimitate conform Tratatului de la Lisabona). Avem de fapt doua tipuri de atacuri, unele atacuri teroriste inspirate de ideologia ISIS precum cele din America-California, Canada sau Australia dar si atacuri teroriste organizate de ISIS precum ultimele doua de la Paris si Bruxelles. Al-Qaeda versus ISIS Pericolul al-Qaeda a trecut, administratia de la Washington a cheltuit in jur de 1,6 trilioane de USD pentru desfiintarea unei organizatii cu putin peste 1000 de oameni intr-un razboi de gherila care a durat peste 10 ani si in care alaturi de teroristi s-au situat structurile talibane gazduite cu simpatie, de populatia pakistaneza, in zona FATA din Pakistan. Dupa masacrul de la Olimpiada de Vara de la Munchen din 1972, in urma carora au murit 17, atleti de origine israeliana, un ofiter de politie german, dar si atacatori de origine palestiniana, si a revoltei de la inchisoare Clairvaux din 1973, statul francez a realizat ca este nevoie de o unitate de interventie rapida.

acum 51 luni (31 Mar 2016)

>

Realitatea zilei de astazi, cea care te aduce cu picioarele pe pamant, este caracterizata de o dezordine globala. Centru de gravitatie: Orientul Mijlociu al carui razboi este actualmente trasferat in Europa prin fluxul dirijat de imigranti (creat in laboratoarele unor servicii speciale). Alaturi de toate provocarile economice, sociale si politice interne cu care Orientul Mijlociu se confrunta patru tari Siria, Libia, Irak si Yemen au devenit state esuate cazute in mainile ISIS sau ale altor organizatii teroriste. Europa este sub povara fluxurilor masive de refugiati, cu o crestere economica scazuta, cu un val de populism nationalist in crestere si cu o renastere a unei amenintari geopolitice rusesti. Leadership-ul european este unul pentru starea de pace si de prosperitate economica si nu este pregatit sa raspunda la amenintarile actuale, in principal ale terorismului declansat de proprii cetateni radicalizati. Europa este impanzita de No Entry Zone unde politia, ambulanta si pompierii nu pot intra decat cu forta, fiind sub tirul nemilos al resortisantilor islamisti[1]. Asia este tensionata de cresterea economica redusa si de ascensiunea militara si revendicarile teritoriale din Marea Chinei de Sud ale Chinei.

The Belgian Connetion - intrebari

O serie de intrebari se nasc odata cu atentatul de la Bruxelles. Ceea ce suprinde, in cazul acestuia, este faptul ca fortele de securitate belgiene sunt nepregatite in prevenirea unor situatii de acest gen, lasand la o parte faptul ca au o organigrama incomplet acoperita cu personal, estimata la 600 de persoane si care are un buget in jur de 50 de milioane de euro. In Bruxelles, un oras de 1,1 milioane de locuitori, sunt 6 forte de politie separate al caror buget era in 2014 in valoare de 200 milioane de euro si care a fost crescut la 400 de milione dupa atentatele de la Paris. Ce ar trebui sa faca politia si serviciile de informatii, respectiv Serviciul Securitatii de Stat Belgian? Conform ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro