Cum a ajuns Elena Ceausescu deputat de Pitesti. "Savanta de renume mondial" a ocupat functia publica timp de 14 ani

Cum a ajuns Elena Ceausescu deputat de Pitesti.

Chiar daca era originara din Dambovita, Elena Ceausescu a decis, ca si Nicolae Ceausescu, de fel din Olt, sa reprezinte Argesul in Marea Adunare Nationala. In 1980 si 1985, Elena Ceausescu a fost realeasa deputat de Pitesti si ca de obicei, tot cu 99,9% dintre voturi.

acum 74 luni (3 Feb 2018)

Chiar daca era originara din Dambovita, Elena Ceausescu a decis, ca si Nicolae Ceausescu, de fel din Olt, sa reprezinte Argesul in Marea Adunare Nationala.

Profesorul de istorie Constantin Voiculescu explica si motivatia alegerii acesteia: "Elena Ceausescu avea o afinitate speciala pentru Arges, avand in vedere faptul ca sotul sau locuise mai multi ani la Pitesti, unde isi facuse ucenicia ca cizmar. Plus ca ulterior Nicolae Ceausescu a fost timp de 16 ani deputat de Pitesti, intre 1952 si 1968".

La vremea respectiva, Elena Ceausescu era deja academician doctor inginer, membru al Comitetului Politic Executiv al Comitetului Central al PCR, prim-vicepresedinte al Guvernului si presedinta Consiliului National pentru Stiinta si Tehnologie. Insa, desi avea atatea functii si titluri, si era deja "Cabinetul 2", aceasta a tinut sa faca parte si din Marea Adunare Nationala.

In 1980 si 1985, Elena Ceausescu a fost realeasa deputat de Pitesti si ca de obicei, tot cu 99,9% dintre voturi.

Ultima vizita a Elenei Ceausescu la Pitesti a fost pe 8 noiembrie 1989, cu o zi inainte de caderea Zidului Berlinului. Elena Ceausescu a venit atunci la Pitesti in calitate de reprezentant al conducerii PCR pentru a participa la o conferinta ce pregatea al XIV-lea Congres. Peste doar o luna si jumatate avea sa fie executata la Targoviste, alaturi de Nicolae Ceausescu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro