Cum a ajuns DNA Ploiesti spaima coruptilor Romaniei. Audierea cumnatului lui Ponta, primul moment de glorie nationala

Cum a ajuns DNA Ploiesti spaima coruptilor Romaniei. Audierea cumnatului lui Ponta, primul moment de glorie nationala

Este de notorietate faptul ca la baza cercetarilor au stat si interceptari, dar si o serie de denunturi facute de patronii unor societati care au fost angrenate in acest proiect, iar printre acestia se afla Gimi Palada, reprezentatul societatii CAST Banesti - firma care castigase o parte din proiectul de reabilitare a retelei de canalizare din Prahova, dar si un anume Pavel Bejan, administratorul societatii Arcade Banesti, firma prinsa in acelasi proiect. In 24 septembrie 2015, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu - pe care il regasim ca inculpat si in dosarul Chiliman - si omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost scosi incatusati din sediul DNA Ploiesti, acestia fiind acuzati de cumparare de influenta si trafic de influenta in favoarea Apa Nova. Se aduc acuzatii grave, in aceasta cauza, de la trafic de influenta si dare de mita pana la evaziune fiscala, spalare de bani si interceptari ilegale ale angajatilor din compania vizata de ancheta.

acum 73 luni (15 Dec 2016)

Momentul de cotitura in activitatea DNA Prahova a fost 11 februarie 2014.

Odata cu inlaturarea de la sefia Consiliului Judetean Prahova a "batranului" Cosma, care a avut interdictie sa-si exercite functia aproape un an si jumatate, a inceput iuresul in administratia judeteana din Prahova. Din acel moment, oamenii de afaceri, speriati de consecintele afacerilor lor ilicite, au inceput sa faca poteca spre DNA Ploiesti, institutie condusa din 2012 de catre procurorul-sef Lucian Onea si in cadrul careia lucreaza sase procurori.

"Tunul" retelelor de canalizare

Judetul Prahova a primit in 2013 o finantare europeana in valoare de 160 de milioane de euro pentru modernizarea si extinderea retelelor de canalizare din mai multe orase. Era o suma uriasa, pe care au pus ochii oameni de afaceri influenti, nu doar din Romania.

Implementarea acestui proiect si felul in care au fost castigate licitatiile pentru atribuirea lucrarilor de executie au devenit, la inceputul anului 2015, subiect de ancheta pentru procurorii DNA din Ploiesti. Este de notorietate faptul ca la baza cercetarilor au stat si interceptari, dar si o serie de denunturi facute de patronii unor societati care au fost angrenate in acest proiect, iar printre acestia se afla Gimi Palada, reprezentatul societatii CAST Banesti - firma care castigase o parte din proiectul de reabilitare a retelei de canalizare din Prahova, dar si un anume Pavel Bejan, administratorul societatii Arcade Banesti, firma prinsa in acelasi proiect.

Familia premierului, la audieri

Ancheta declansata de procurorii DNA Ploiesti in aprilie 2015 avea sa aduca in curtea institutiei nume sonore din viata politica romaneasca. A fost momentul in care presa centrala si-a intors camerele catre structura DNA de la Ploiesti. Motivul a fost Iulian Hertanu, cumnatul premierului in functie atunci, Victor Ponta, care fus... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro