Cum a ajuns discutia despre interzicerea fumatului sa implice un fotbalist, o invatatoare si pe Hitler

Cum a ajuns discutia despre interzicerea fumatului sa implice un fotbalist, o invatatoare si pe Hitler

Mai multi senatori s-au pronuntat impotriva interzicerii complete a fumatului in institutiile publice, inclusiv in Parlament, dupa ce la Senat s-a dezbatut o initiativa legislativa care propune o astfel de modificare. Cum holurile Parlamentului sunt, insa, aglomerate frecvent de alesi care fumeaza fara sa se sinchiseasca de ceilalti, mai multi pesedisti au depus o initiativa legislativa prin care ar urma sa interzica, insa, cu desavarsire fumatul in institutiile publice. Desi sustine ca nu este o "fumatoare inraita", Anghel spune ca sprijina fumatorii, in special pe aceia dedati viciului, care ar trebui sa isi intrerupa activitatea si sa se deplaseze in afara unei institutii pentru a-si aprinde o tigara. Ea a aratat ca a dorit interzicerea totala a fumatului in institutiile publice, nu si in afara lor, dar admite ca ar putea exista si un loc special amenajat pentru fumat, in functie de hotararea majoritatii colegilor.

acum 88 luni (19 Feb 2015)

Mai multi senatori s-au pronuntat impotriva interzicerii complete a fumatului in institutiile publice, inclusiv in Parlament, dupa ce la Senat s-a dezbatut o initiativa legislativa care propune o astfel de modificare. Mai mult, se interzice cu desavarsire fumatul in unitatile sanitare, de stat si private , dar se mentioneaza ca fumatul este permis in spatii special amenajate.

Legea stabileste si amenzi pentru cei care nu respecta aceste prevederi, cuprinse intre 100 de lei si 500 de lei. Cum holurile Parlamentului sunt, insa, aglomerate frecvent de alesi care fumeaza fara sa se sinchiseasca de ceilalti, mai multi pesedisti au depus o initiativa legislativa prin care ar urma sa interzica, insa, cu desavarsire fumatul in institutiile publice.

Cea mai vehementa dintre ei a fost senatoarea PC, Cristiana Anghel,cunoscuta ca invatatoarea-grevista, care a starnit o razmerita printre senatori, dupa ce le-a amintit colegilor ca primul om din istorie care a interzis fumatul a fost chiar Adolf Hitler, "care voia copii sanatosi pentru front". Haideti sa devenim un exemplu pozitiv si un prim pas ar fi ca doamna senator sa se lase de fumat", a declarat Popa, fost fumator.

Dezbaterea din Senat a avut ecouri si in alte medii, iar unul dintre cei care au criticat-o pe Anghel pentru pozitia sa radicala a fost fotbalistul Ciprian Marica. Marica a publicat pe propria pagina de Facebook un text in care o ataca pe Anghel si ii indeamna pe romani sa fie "mai atenti" cand aleg persoana care sa ii reprezinte in Parlament. Ce mai urmeaza, sa ceara impartirea de pachete de tigari copiilor in scoli?", a reactionat Marica, vizibil revoltat.

"Hitler nu consuma carne "

Am contactat-o pe senatoarea Cristiana Anghel, pentru a clarifica afirmatiile care i-au atras mania colegilor si nu numai. Anghel a declarat, pentru "Adevarul", ca multe dintre vorbele sale au fost scoase din con... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro