Cum a ajuns Cristiano Ronaldo sa semneze petitii romanesti. Semnaturile false din spatele campaniilor de pe De-clic.ro

In realitate, insa, este vorba doar despre cea mai recenta dovada livrata de mecanismul obtinerii de semnaturi pentru diverse petitii online, aruncate cu usurinta de anumite ONG-uri in spatiul virtual. Petitiile active ale De-clic sunt legate de stabilirea unui prag de 1 leu pentru abuzul in serviciu, de retragerea certificarilor unei companii din industria lemnului, de accesul la medicamente sau de abuzurile din scoli.

acum 35 luni (10 Jul 2017)

Mai nou, fotbalistul Real Madrid ar fi semnat mai multe petitii depuse online de catre De-clic, unul dintre cele mai active ONG-uri din Romania pe diverse teme - campania impotriva taierii ilegale a padurilor, pentru accesul la medicamente sau chiar pentru neimpunerea unui prag in cazul abuzului in serviciu. Ar fi o lovitura de imagine uriasa pentru un ONG romanesc precum De-clic, daca ar fi si adevarat.

In realitate, insa, este vorba doar despre cea mai recenta dovada livrata de mecanismul obtinerii de semnaturi pentru diverse petitii online, aruncate cu usurinta de anumite ONG-uri in spatiul virtual.

Pe baza informatiilor obtinute sub rezerva anonimatului, chiar din interiorul De-clic, cu putine cunostinte de programare pot fi generate oricate semnaturi, folosind oricate adrese de e-mail fictive, inexistente. "Poti 'umfla' numarul de semnaturi pentru o petitie cu zecile de mii in cateva ore", ne povestea sursa, la inceputul anului, cand Realitatea.net devoala, in premiera, acest mecanism.

Petitiile active ale De-clic sunt legate de stabilirea unui prag de 1 leu pentru abuzul in serviciu, de retragerea certificarilor unei companii din industria lemnului, de accesul la medicamente sau de abuzurile din scoli. (Imagini, in galeria foto!)

Dupa dezvaluirile facute de Realitatea.net, reprezentantii De-clic au negat ca ar fi falsifica semnaturile si au luat si niste masuri concrete, pentru a creste opacitatea mecanismului de votare. Daca, initial, dupa semnarea petitiei, semnatarului i se afisa lista cu toate numele celor care au semnat si au fost de acord sa le fie facut public numele, acum apar doar ultimele cinci semnaturi, restul se sterg automat. Cea mai buna dovada: petitiile De-clic ajung sa fie semnate de vedete internationale, precum Ronaldo. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro