Cum a ajuns criminal un dascal cu vocatie. Drama profesorului ucigas de la Mioveni: "Cand n-a mai prins post, chestia asta l-a innebunit"

Cum a ajuns criminal un dascal cu vocatie. Drama profesorului ucigas de la Mioveni:

Abia la trei ani de la absovire, Alin Minciunescu a reusit sa obtina, un post de profesor suplinitor la catedra de istorie a scolii din Balilesti, o comuna aflata la cativa kilometri de Mioveni. "La vremea la care noi l-am cunoscut, nici el nu stia ce-l asteapta, ca nu va mai avea un loc de munca" Niciunul dintre colegii sai nu se astepta ca Alin Minciunescu sa ajunga la asemenea fapte.

acum 81 luni (26 Aug 2017)

Abia la trei ani de la absovire, Alin Minciunescu a reusit sa obtina, un post de profesor suplinitor la catedra de istorie a scolii din Balilesti, o comuna aflata la cativa kilometri de Mioveni. "Directorul scolii Balilesti: "Un profesor de nota 10" A predat aici doar doi ani, pana in 2010, dar fostii sai colegi si-l amintesc ca pe un dascal devotat si foarte activ."Era un om extraordinar. El n-a mai predat la noi, la Balilesti si nu stiu ce s-a intamplat, dar cat a fost aici, a fost un profesor de nota 10, fara niciun fel de exagerare. In anul scolar 2009-2010 a predat, timp de un semestru, si geografia la doua scoli din comuna argeseana Negrasi. "A venit la noi ca profesor necalificat, pe geografie, el fiind profesor de istorie. Imi amintesc ca plecase profesorul nostru si, din februarie, pana in iunie a predat dumnealui la noi la Negrasi si la Barlogu, o alta structura din comuna, dar nu s-au inregistrat nici evenimente neplacute, nici incidente, nimic. Copii nu s-au plans niciodata, de nimic, colegii, la fel", a declarat, pentru Adevarul, Mihaela Ionescu, directorul Scolii Negrasi. "La vremea la care noi l-am cunoscut, nici el nu stia ce-l asteapta, ca nu va mai avea un loc de munca"

Niciunul dintre colegii sai nu se astepta ca Alin Minciunescu sa ajunga la asemenea fapte. Dupa episodul din 2016, cand barbatul a mai injunghiat o femeie - o tanara de 19 ani, din Mioveni - fostii sai colegi au ramas socati, fiindca nu asteptau niciodata ca din cauza neimplinirii sale profesionale sa ajunga la asemenea probleme psihice. N-a avut niciun act de violenta, nicioata cat a fost aici, la noi. Era un dascal cu vocatie, era apropiat de elevi, era un bun coleg, n-a fost nimic care sa ne faca pe noi sa credem ca ar putea ajunge pana aici. Bine, la vremea la care noi l-am cunoscut, nici el nu stia ce-l asteapta, ca nu va mai avea un loc de munca", mai spune directorul scolii Balilesti. "Nu ne asteptam la asa ceva, Doamne fereste, dar in viata apar situatii neprevazute... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro