Cum a ajuns comercializarea semintelor de cannabis o afacere perfect legala in Romania. Legea prin care se pedepseste doar cultivarea plantei halucinogene

Cum a ajuns comercializarea semintelor de cannabis o afacere perfect legala in Romania. Legea prin care se pedepseste doar cultivarea plantei halucinogene

Semintele de cannabis, planta interzisa in Romania, dupa legile in vigoare, se vand la liber pe internet, iar comertul de profil din online se dovedeste a fi o afacere prospera, dovada numarul mare de magazine virtuale de profil. Comercializarea de seminte, in schimb, este perfect legala Trafic de droguri fara perdea "Arunca o privire la selectia noastra de seminte feminizate de marijuana. Preturile semintelor variaza de la 14 lei (o singura samanta), pana la 28-30 de euro (5-7 seminte) sau chiar 60 de euro (un kit intreg de cultivare cu pamant, fertilizatori sau ghivece). Un vid legislativ prin care se separa, clar, comertul de seminte de cultivarea plantei in sine, ii pune pe ofiterii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate in imposibilitatea de a actiona.

acum 39 luni (14 Sep 2017)

Semintele de cannabis, planta interzisa in Romania, dupa legile in vigoare, se vand la liber pe internet, iar comertul de profil din online se dovedeste a fi o afacere prospera, dovada numarul mare de magazine virtuale de profil.

O simpla cautare pe Google afiseaza zeci de magazine online de unde oricine isi poate achizitiona cu un click si o suma modica de bani semintele de cannabis. Plata se face ramburs, coletul este livrat acasa si, in cazul celor mai multe magazine, nu este nevoie de cont sau date de identificare pentru procurarea semintelor.

In fata traficului mascat cu droguri din mediul online, politistii sunt neputinciosi si nu pot lua nicio masura pentru ca, in Romania, comercializarea de seminte de cannabis nu constituie infractiune. In mod paradoxal, Legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri pedepseste "cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpararea sau detinerea de droguri pentru consum propriu". Comercializarea de seminte, in schimb, este perfect legala

Trafic de droguri fara perdea

"Arunca o privire la selectia noastra de seminte feminizate de marijuana. Semintele feminizate de marijuana sunt obtinute direct de la cultivatori, asigurandu-ne astfel ca vor produce plante sanatoase, viguroase si cu un randament ridicat. Oferta de seminte, adresata atat incepatorilor, cat si avansatilor, este extrem de bogata. Amnezie Haze, Aurora Indica, White Rino sunt cateva dintre denumirile soiurilor de seminte de cannabis.

Zeci de soiuri de seminte, feminizate, normale sau automate sunt prezentate pe larg doritorilor. Prezentarile facute de administratorii site-ului pentru fiecare soi de samanta in parte nu lasa dubiu in ceea ce priveste scopul tranzactiilor: obtinerea de droguri. Doritorii pot opta pentru un anume soi de samanta in functie de "efectul" dorit.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro