Cum a ajuns celebrul doctor Jeff Young de la "Animal Planet" sa opereze maidanezi la Galati: "Sunt atat de multe animale lasate sa se chinuie pe strazi"

Cum a ajuns celebrul doctor Jeff Young de la

Dr. Jeff Young, celebrul realizator de la postul de televiziune "Animal Planet" (unde realizeaza emisiunea "Rocky Mountain Vet"), se afla de cateva zile la Galati si, impreuna cu echipa sa, ofera consultatii si tratamente gratuite pentru catelusii si pisicile cu sau fara stapan din urbe. Din 7 iunie, Jeff Young se va afla la padocul detinut de primaria din Galati, unde va steriliza, timp de doua zile, cainii fara stapan adunati de pe strazile orasului de catre angajatii serviciului de ecarisaj.

acum 52 luni (6 Jun 2017)

Dr. Jeff Young, celebrul realizator de la postul de televiziune "Animal Planet" (unde realizeaza emisiunea "Rocky Mountain Vet"), se afla de cateva zile la Galati si, impreuna cu echipa sa, ofera consultatii si tratamente gratuite pentru catelusii si pisicile cu sau fara stapan din urbe.

Timp de trei zile, americanul Jeff Young si-a desfasurat activitatea la adapostul pentru animale fara stapan al Fundatiei "Help Labus", aflat intr-o zona periferica a Galatiului, in Badalan. Au beneficiat de tratamente si diverse interventii chirurgicale atat cainii din adapostul fundatiei, cat si animalele aduse de galateni. Aproape 100 de animale au fost vazute de faimosul medic, care nu s-a dat in laturi nici de la interventii complicate.

Din 7 iunie, Jeff Young se va afla la padocul detinut de primaria din Galati, unde va steriliza, timp de doua zile, cainii fara stapan adunati de pe strazile orasului de catre angajatii serviciului de ecarisaj. Interesant este ca Young are o opinie ferma legata de rezolvarea problemei animalelor fara stapan din aglomerarile urbane din toata lumea (confirmand astfel ca nu doar in Romania sunt probleme cu maidaneziii, ci si in orase renumite din America sau Europa).

"Sterilizarea este singura metoda eficienta prin care sa fie tinute sub control populatiile de caini si pisici de pe strazile oraselor, pentru ca doar prin sterilizare in masa aceste populatii pot fi tinute sub control. Exterminarea in masa a cainilor si pisicilor are ca urmare ocuparea niselor ecologice in care se aflau acestea de sobolani, care sunt cu mult mai greu de tinut sub control. De altfel, Young este insotit in Romania de o echipa de filmare a postului "Animal Planet", impteuna cu care va realiza un documentar ce va fi difuzat in celebrul show TV. Imi place ca romanii iubesc animalele, dar nu-mi place ca sunt atat de multe animale lasate sa se chinuie, in conditii cumplite, pe strazi", a spus Youn... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro