Cum a ajuns Alibec sa valoreze 2 milioane de euro. Traseul atacantului de 25 de ani

Cum a ajuns Alibec sa valoreze 2 milioane de euro. Traseul atacantului de 25 de ani

Mutarea fusese anuntata de Gigi Becali inca de la finalul lunii trecute, insa oficialii clubului Astra nu au parafat actele de transfer ale atacantului, fiind nemultumiti de unele clauze din contract, dar si de suma de transfer. Ros-albastrii au mai platit de trei ori cate 1,5 milioane de euro: in schimbul lui Ciprian Tatarusanu, adus de la Gloria Bistrita in vara anului 2008, pentru aducerea lui Janos Szekely de la Otelul Galati, tot in aceeasi perioada, respectiv pentru Florin Tanase de la Viitorul Constanta, in urma cu doua luni.

acum 93 luni (14 Oct 2016)

Dupa indelungi negocieri, s-a batut palma: Denis Alibec va juca din iarna la Steaua Bucuresti. Iar campioana Astra Giurgiu va incasa in schimbul sau o suma exorbitanta pentru Liga I: doua milioane de euro, cu TVA inclus. Mutarea fusese anuntata de Gigi Becali inca de la finalul lunii trecute, insa oficialii clubului Astra nu au parafat actele de transfer ale atacantului, fiind nemultumiti de unele clauze din contract, dar si de suma de transfer. Anterior, recordul era detinut de transferul lui Cristian Tanase de la FC Arges la Steaua, in vara lui 2009, in schimbul a 1,8 milioane de euro. Ros-albastrii au mai platit de trei ori cate 1,5 milioane de euro: in schimbul lui Ciprian Tatarusanu, adus de la Gloria Bistrita in vara anului 2008, pentru aducerea lui Janos Szekely de la Otelul Galati, tot in aceeasi perioada, respectiv pentru Florin Tanase de la Viitorul Constanta, in urma cu doua luni.

Supararea lui Sumudica

Mutarea lui Alibec la Steaua nu i-a picat deloc bine lui Marius Sumudica. Tehnicianul Astrei, ca si multi dintre elevii sai, de altfel, a fost de acord sa semneze amanarea platii datoriilor pana in luna decembrie, moment in care i s-a transmis ca banii de la UEFA sunt mai mult decat suficienti pentru cheltuielile clubului, astfel incat nu va mai fi nevoie sa fie vanduti jucatori pentru a supravietui. Iata ca la o zi dupa ce am semnat acele amanari de plata, jucatorul este vandut, iar pe mine acest lucru ma deranjeaza cel mai mult. Eu trebuie sa ma folosesc de el pana in iarna, iar apoi va trebui sa uit de Alibec. El este un baiat foarte sensibil, sufera foarte mult ca nu joaca la echipa nationala, se consuma foarte mult. Cand vine vorba de echipa nationala, una este sa joci la Astra, si altceva este sa joci pentru Steaua.

Traseul lui Denis Alibec

Farul Constanta (2008-2009): 18 meciuri - 2 goluri

Internazionale Milano (2009-2011): 2 meci... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro