Cultul secretului. Despre relatia mass-media cu puterea si despre mecanismele cenzurii, la Adevarul Live, de la 11.00

Cultul secretului. Despre relatia mass-media cu puterea si despre mecanismele cenzurii, la Adevarul Live, de la 11.00

Perspectiva abordarii stiintifice este largita de la stiintele comunicarii la istorie, politica si sociologie, volumul fiind o sursa de informatii actualizate atit pentru studentii de la facultatile de jurnalism si istorie, cit si pentru cercetatorii si profesionistii din cele doua domenii".

acum 67 luni (26 Mar 2015)

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul LIVE

Sa vorbesti despre cenzura intr-o redactie e ca si cand ai vorbi despre funie in casa spanzuratului.

Raspunde la aceasta intrebare Emilia Sercan, lector la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti, jurnalist de investigatie si autoare a volumului "Cultul secretului.

Un scurt extras din prefata volumului: "Emilia Sercan identifica diferitele forme de control si le raporteaza la relatia putere-presa. Autoarea propune de asemenea o clasificare a acestora in cinci mari categorii: controlul politico-ideologic, controlul institutional, controlul juridic, controlul informational si controlul economic. Perspectiva abordarii stiintifice este largita de la stiintele comunicarii la istorie, politica si sociologie, volumul fiind o sursa de informatii actualizate atit pentru studentii de la facultatile de jurnalism si istorie, cit si pentru cercetatorii si profesionistii din cele doua domenii".

Emilia Sercan este jurnalist de investigatii si lector la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii din Bucuresti. Din 2000, activeaza in presa centrala, mai intii la Curierul National, la Evenimentul zilei, apoi in grupul de presa Realitatea-Catavencu. Inca de la inceputul carierei profesionale a ales presa de investigatie, unul dintre cele mai complexe si solicitante domenii jurnalistice, pe care acum il aprofundeaza si sub aspect teoretic din postura de cadru didactic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro