Culorile in cromoterapie. "Portocaliul este un regenerant si un antidepresiv foarte bun"

Culorile in cromoterapie.

Culoarea rosie este considerata a fi un stimulent universal, fiind asimilata cu caldura indispensabila oricarei vieti, stimuleaza circulatia sangelui si faciliteaza regenerarea celulara. De asemenea, creeaza impresia de marire a obiectelor si a spatiilor vopsite in rosu, dar cauzeaza oboseala daca este privita mult timp.Rosul este contraindicat in cromoterapie in urmatoarele cazuri: hipertensiune arteriala, febra, crize de nervi si tulburari emotionale.

acum 79 luni (27 Dec 2017)

Culoarea rosie este considerata a fi un stimulent universal, fiind asimilata cu caldura indispensabila oricarei vieti, stimuleaza circulatia sangelui si faciliteaza regenerarea celulara.

De asemenea, creeaza impresia de marire a obiectelor si a spatiilor vopsite in rosu, dar cauzeaza oboseala daca este privita mult timp.Rosul este contraindicat in cromoterapie in urmatoarele cazuri: hipertensiune arteriala, febra, crize de nervi si tulburari emotionale.

Dupa cum spune psihologul Iulia Tomescu, "portocaliul este un antidepresiv si un regenerant foarte bun, o culoare antistres excelenta, ce ne ajuta sa ne echilibram dinamic atunci cand suntem agresati de factorii exteriori. Din punct de vedere psihologic, culoarea portocalie este indicata pentru reechilibrarea psihica, redesteptarea optimismului, trairea plenara a vietii, fiind indicata in special pentru depasirea inhibitiilor, a obsesiilor si tulburarilor de natura sexuala, spasmelor sau nevrozelor. Galbenul este contraindicat in urmatoarele situatii si afectiuni: stari febrile, palpitatii cardiace, inflamatii acute, stari de supraexcitare.

In cazul culorii verde, sunt mai multe nuante, diferite una de alta, atat ca actiune asupra organismului, cat si asupra psihicului. "Verdele primaverii este regenerant si intineritor, dinamizeaza procesele fiziologice din organism si induce o stare de buna dispozitie. Verdele profund al padurilor de rasinoase este calmant si eficient in combaterea starilor de stres. Mecanismele interioare care declanseaza aceste stari se explica prin scaderea presiunii sangvine si a tonusului muscular (in sensul relaxarii, a eliberarii de stres), prin reglarea si calmarea respiratiei si prin reducerea frecventei pulsului.

Culoarea albastra este totusi contraindicata in urmatoarele stari si afectiuni: boli reumatice, raceala, frisoane si oboseala.

Dupa cum precizeaza psihologul Iu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro