Culmea taxei de mediu: initiatoarea legii, fostul ministru al Mediului Rovana Plumb, si-a inmatriculat masina in Bulgaria, ca sa nu plateasca taxa

Culmea taxei de mediu: initiatoarea legii, fostul ministru al Mediului Rovana Plumb, si-a inmatriculat masina in Bulgaria, ca sa nu plateasca taxa

UPDATE: Rovana Plumb ne-a remis o dovada eliberata de ANAF, potrivit careia taxa de mediu, in valoare de 30.778 de lei, a fost achitata in data de 12.06.2013 cu chitanta nr. Alaturi de autoturismul Audi Q7, in curtea casei Rovanei Plumb din orasul Pantelimon, de langa Bucuresti, se mai afla un BMW cu numerele "RPB", probabil o prescurtare a numelui sau de familie, care, potrivit pretului de catalog, costa peste 150.000 de euro.

acum 112 luni (20 Oct 2014)

UPDATE: Rovana Plumb ne-a remis o dovada eliberata de ANAF, potrivit careia taxa de mediu, in valoare de 30.778 de lei, a fost achitata in data de 12.06.2013 cu chitanta nr.

Autoturismul fostului ministru Rovana Plumb a fost fotografiat cu numere de Bulgaria de jurnalistii de la Romania Libera in curtea casei acesteia.

Soferul ar fi confirmat pentru Romania Libera ca vehicolul, care are in prezent numere de inmatriculare de Ruse, este utilizat de catre fiul demnitarei, iar mai multi martori au povestit ca acelasi Audi Q7 mai este folosit si de sotul fostului ministru al Mediului.

Cu toate acestea, Rovana Plumb a negat ca ar detine autoturismul in cauza, desi a fost cumparat in 2008 si a aparut in declaratiile de avere ale Rovanei Plumb in 2012 si 2013. Pentru ca, intre timp, masina a fost inmatriculata in Bulgaria, schimbandu-si in acte proprietarul, dupa cum se obisnuieste in astfel de cazuri, autoturismul apare in noua declaratie de avere din vara lui 2014 ca fiind instrainat. "Europarlamentarul PSD a uitat sa treaca in declaratia de avere un autoturism Audi Q7, in valoare de peste 50.000 de euro, care a fost achizitionat in acest an", scria publicatia.

Aflata la conducerea Ministerului Mediului, Rovana Plumb a inlocuit taxa de prima inmatriculare cu timbrul de mediu, care a intrat in vigoare din 15 martie 2013.

In forma actuala, orice cumparator al unui autoturism este obligat de statul roman sa plateasca o taxa de poluare indiferent daca masina este adusa din UE sau este deja inmatriculata in Romania inainte de 2007.

In iunie anul trecut, la trei luni de la intrarea in vigoare a noii taxe de mediu, Rovana Plumb a confirmat ca vehiculul ii apartine. Nu l-am inmatriculat inca, circul cu numere rosii, pentru ca trebuie sa indeplinesc toate criteriile legistatiei din Romania, in sensul de a achita timbrul de mediu. De ce in Bulgaria

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro