Culmea nesimtirii unui ales local: primarul care voia spaga cu TVA

Primarul PSD al orasului Resita (Caras-Severin), Mihai Stepanescu, trimis in judecata pentru doua infractiuni de luare de mita, a recunoscut in fata procurorilor DNA acuzatiile de coruptie. Spaga de 10.000 de euro pentru un contract de 9 milioane de euro Mai exact, potrivit documentelor de la dosar, anchetatorii au intrat pe firul coruptiei de la primaria din Resita in martie 2015, atunci cand un apropiat al omului de afaceri Stelian Taune, martor cu identitate protejata care in dosar poarta numele de cod "Constantin Dragnea", a facut un denunt la DNA in care a dezvaluit ca afaceristul i-ar fi dat mita edilului Mihai Stepanescu (50 de ani). Edilul a fost trimis in judecata, in stare de arest, pe 14 decembrie 2015, alaturi de Stelian Taune - acuzat de dare de mita si Antonia Sandru - care va fi judecata pentru complicitate la luare de mita.

acum 51 luni (30 Dec 2015)

Primarul PSD al orasului Resita (Caras-Severin), Mihai Stepanescu, trimis in judecata pentru doua infractiuni de luare de mita, a recunoscut in fata procurorilor DNA acuzatiile de coruptie. In schimbul banilor, primarul urma sa-l favorizeze pe afacerist la atribuirea unor contracte de lucrari de interes public. Cel putin asa reiese din rechizitoriul trimis de procurori instantei care ii va judeca pe cei trei.

Spaga de 10.000 de euro pentru un contract de 9 milioane de euro

Mai exact, potrivit documentelor de la dosar, anchetatorii au intrat pe firul coruptiei de la primaria din Resita in martie 2015, atunci cand un apropiat al omului de afaceri Stelian Taune, martor cu identitate protejata care in dosar poarta numele de cod "Constantin Dragnea", a facut un denunt la DNA in care a dezvaluit ca afaceristul i-ar fi dat mita edilului Mihai Stepanescu (50 de ani).

Spaga ar fi fost un procent de aproximativ 10% din valoare platilor efectuate de Primaria Resita catre societatea Elis Pavaje - reprezentata de Taune. Totul ar fi avut legatura cu atribuirea si derularea unui contract de lucrari publice in valoare de aproximativ 600.000 de lei. Taune planuia sa mai puna mana pe un contract, tot cu Primaria Resita, in valoare de aproximativ 9 milioane de euro, avand ca obiect lucrari de reabilitare drumuri. Si pentru a fi sigur de succes, primul pas al lui Taune a fost sa-i promita primarului 10.000 de euro - din care a platit un avans de 20.000 de lei. Intalnirile dintre cei trei au fost insa monitorizate permanent de procurori. Acestia au interceptat telefoanele suspectilor si au urmarit fiecare miscare a acestora pentru a fi siguri ca il prind pe primar in flagrant cand ia banii.

Frica de DNA

Astfel, anchetatorii au constatat ca primarul Stepanescu era foarte prudent: la intalniri vorbea soptit, la telefon stabilea doar intalnirile fara alte detalii, si in mod frecvent obisnuia sa sc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro