Culmea justitiei: doi judecatori care au condus Tribunalul Iasi au esuat rusinos la examenul pentru avocatura

Culmea justitiei: doi judecatori care au condus Tribunalul Iasi au esuat rusinos la examenul pentru avocatura

Judecatorii suspendati Dan Anton, de la Curtea de Apel Iasi si Radu Tarniceriu, de la Tribunalul Militar Iasi, au incercat sa devina avocati definitivi dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii i-a suspendat din functia de magistrat urmare a unor dosare instrumentate pe numele lor de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

acum 57 luni (22 Sep 2016)

Judecatorii suspendati Dan Anton, de la Curtea de Apel Iasi si Radu Tarniceriu, de la Tribunalul Militar Iasi, au incercat sa devina avocati definitivi dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii i-a suspendat din functia de magistrat urmare a unor dosare instrumentate pe numele lor de Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Ambii au esuat lamentabil la cele cinci probe, ce au constat in intrebari din codul civil, codul de procedura civila, codul penal sau codul de procedura penala. Potrivit rezultatelor postate pe site-ul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, Anton a obtinut la cele cinci probe grila pe care le-a sustinut 38 de puncte dintr-un total de 100.

Un politist din Iasi i-a intrecut

Judecatorul Dan Anton a obtinut, in final, doar 38 de puncte in urma sustinerii probelor, punctaj aflat la aproape jumatate de limita minima impusa de lege pentru promovarea concursului - 70 de puncte. Radu Tarniceriu (foto jos) era presedinte al Tribunalului Militar cand a fost trimis in judecata el fiind acuzat de trafic de influenta dupa ce, au spus procurorii, l-ar fi ajutat pe fostul primar din Gorban sa obtina o suprafata mare de teren, printr-o sentinta judecatoreasca.

Tarniceriu a fost condamnat in prima instanta, de Curtea de Apel Suceava, la trei ani de inchisoare cu suspendare. La randul sau, Dan Anton este judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei intr-un dosar in care este acuzat atat de infractiuni de coruptie, cat si de infractiuni privind violarea vietii private.

Judecatorii Radu Tarniceriu si Dan Anton nu au putut fi contactati in cursul zilei de ieri pentru a comenta rezultatele obtinute la examenul de intrare in avocatura. Un alt pretendent care a picat examenul este fostul sef al Politiei Neamt, Aurelian Soric, care a incearca de mai multi ani sa devina avocatSingurul candidat care a promovat examenul pentru a intra in breasla avocatil... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro