Culmea imprumutului: sa ia cineva bani pe numele tau, cu acte false, si banca sa te execute tot pe tine

Culmea imprumutului: sa ia cineva bani pe numele tau, cu acte false, si banca sa te execute tot pe tine

In anul 2007, Irina Carsai a obtinut de la CEC Bank 12 credite, pe numele a tot atatea persoane, carora le-a semnat adeverinte false de venit. In total, Carsai, care i-a avut complici pe sotul sau, pe fiul sau si pe un ofiter de credite de la CEC Bank, a obtinut 2,7 milioane de lei, bani care i-au fost virati direct in cont, fara ca titularii de credit sa vada vreun leu.

acum 30 luni (14 Jun 2017)

In anul 2007, Irina Carsai a obtinut de la CEC Bank 12 credite, pe numele a tot atatea persoane, carora le-a semnat adeverinte false de venit.

Cei doi, care fusesera angajati ai femeii, au fost convinsi de aceasta sa gireze pentru un credit pe care voia ea sa il ia, care nu trecea de 10.000 de lei.

Dupa doi ani, s-au trezit cu anchetatorii la usa, care i-au anuntat ca erau milionari si ca contractasera doua credite in valoare totala de 500.000 de lei folosindu-se de acte false. Pentru ca totul sa dea bine in acte, Irina Carsai a emis si adeverinte false de venit, cu salarii colosale. In total, Carsai, care i-a avut complici pe sotul sau, pe fiul sau si pe un ofiter de credite de la CEC Bank, a obtinut 2,7 milioane de lei, bani care i-au fost virati direct in cont, fara ca titularii de credit sa vada vreun leu.

"In vremea in care s-au scos aceste credite eu eram somera, iar sotul era pensionat pe caz de boala. In adeverintele false pe care le-a facut doamna Carsai aveam venituri de 6.000-7.000 de lei.

Ea sustine ca de 8 ani, din 2009, de cand Irina Carsai a fost trimisa in judecata pentru inselaciune, CEC Bank ii ia o parte din pensie ei si sotului ei. Potrivit femeii, in acesti ani a pierdut impreuna cu sotul sau in jur de 40.000 de lei, reprezentand executarea silita si cheltuielile cu avocatii. Irina Carsai era condamnata la 7 ani de inchisoare cu executare, iar fiul si sotul sau la cate doi. Ofiterul de credite care se afla in spatele acestei inginerii, Viorica Fustos, a fost condamnata la doua luni de inchisoare cu suspendare. In urma contestatiilor, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Cluj, care a micsorat pedeapsa Irinei Carsai la 5 ani si doua luni, insa a mentinut decizia de care stabileste ca prejudiciul se recupereaza de la femeia care a instrumentat totul.

"Ne trag bani din pensiile de boala"

"Obliga, in solidar, incu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro