Culmea dezvoltarii imobiliare la Iasi: magazine si blocuri, gard in gard cu o plaja pe care se face nudism

Culmea dezvoltarii imobiliare la Iasi: magazine si blocuri, gard in gard cu o plaja pe care se face nudism

Oamenii care au ajuns in aceasta vara la plaja de la Purcica de langa Statiunea Nicolina sunt deranjati atat de zgomotul de pe santierul deschis gard in gard cu spatiul de tratament, cat si de disconfortul creat de cladirile inalte ridicate peste strada. Proiectul, in valoare de peste 20 de milioane de lei, presupunea: "ridicarea unei cladiri noi de agrement si tratament, intinsa pe o suprafata utila de aproximativ 2.500 de metri patrati.

acum 79 luni (27 Aug 2017)

Oamenii care au ajuns in aceasta vara la plaja de la Purcica de langa Statiunea Nicolina sunt deranjati atat de zgomotul de pe santierul deschis gard in gard cu spatiul de tratament, cat si de disconfortul creat de cladirile inalte ridicate peste strada. Anul trecut au ridicat cladirile inalte de peste strada, iar acum ai o jena sa te mai dezbraci aproape de zona aia. Pe langa blocurile inalte cu 5-7 etaje construite peste drum de plaja, pe latura dinspre Spitalul de Recuperare este deschis un alt santier pentru un viitor supermarket.

Plaja de la Purcica este a Primariei Iasi si foloseste apa sulfuroasa si namolul de la Statiunea Nicolina, care are in zona o baza de tratament si un hotel, ce nu sunt in administrarea municipalitatii. Ceea ce mi s-a reclamat mie, in hotel, este legat de constructorii din zona, care nu respecta legea regimului hotelier, cu orele de odihna intre 14.00 si 16.00. In statiune propriu-zis vin in jur de 370 de persoane la tratament, lunar, in afara celor care aleg plaja de la Purcica, aflata in administrarea Primariei.

Potrivit directorului Statiunii, apa de tratament de la Iasi are cea mai mare concentratie sulfuroasa din tara, iar la nivelul Europei de Est ne aflam pe locul al doilea. "Beneficiile apei sulfuroase sunt numeroase, nu doar de natura reumatismala, ci si de natura dermatologica, ginecologica, pulmonara.

In mandatul trecut de la Primaria Iasi, inceput cu Gheorghe Nichita la fraiele orasului si finalizat cu Mihai Chirica, dupa trimiterea in judecata a primului pentru fapte de coruptie, a fost anuntat un amplu proiect de transformare a plajei Nicolina, care trebuia depus pentru accesarea de fonduri europene.

Proiectul, in valoare de peste 20 de milioane de lei, presupunea: "ridicarea unei cladiri noi de agrement si tratament, intinsa pe o suprafata utila de aproximativ 2.500 de metri patrati. In interior, vor functiona spatii pentru cabinete indiv... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro