Culmea cenzurii. Un ziar israelian ultra-ortodox a sters femeile din poza de grup a marsului in memoria victimelor de la "Charlie Hebdo"

La prima vedere, poza in care 40 de lideri ai lumii, imbracati in negru, defileaza la brat prin Paris in semn de solidaritate cu cei 1,6 milioane de locuitori ai orasului care au iesit in strada pentru victimele atentatului terorist de la ziarul de satira "Charlie Hebdo", nu are nimic iesit din comun. Francois Hollande, inconjurat de presedintele statului Mali, Ibrahim Boubacar Keita, si de cancelarul german Angela Merkel Fotografia editata publicata pe prima pagina de "The Anouncer" Greselile de editare Foarte multi comentatori au catalogat editarea drept "sexista" si au subliniat ironia "unitatii" cu scopul a raspandi un mesaj de pace modificat.

acum 70 luni (13 Jan 2015)

La prima vedere, poza in care 40 de lideri ai lumii, imbracati in negru, defileaza la brat prin Paris in semn de solidaritate cu cei 1,6 milioane de locuitori ai orasului care au iesit in strada pentru victimele atentatului terorist de la ziarul de satira "Charlie Hebdo", nu are nimic iesit din comun.

Poza a aparut in ziarul israelian "The Announcer" (HaMevaser), o publicatia conservatoare ortodoxa care acum este acuzata ca s-a folosit de programe de editare pentru a scoate femeile din fotografie.

Cele mai importante figuri indepartate de editorii ziarului sunt cancelarul german Angela Merkel, Anne Hidalgo, primarul orasului Paris, si Federica Mogherini, Inalt Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate.

Francois Hollande, inconjurat de presedintele statului Mali, Ibrahim Boubacar Keita, si de cancelarul german Angela Merkel

Fotografia editata publicata pe prima pagina de "The Anouncer"

Greselile de editare

Foarte multi comentatori au catalogat editarea drept "sexista" si au subliniat ironia "unitatii" cu scopul a raspandi un mesaj de pace modificat. In 2011, "Di Tzeitung", un ziar din New York, a "eliminat-o" pe Hillary Clinton, pe atunci secretar de stat, din celebra poza de grup de la Casa Alba in care oficialii americani urmareau "vanatoarea" lui Osama bin Laden. Charlie Hebdo a mai fost amenintat

Sediul publicatiei satirice "Charlie Hebdo din Paris a fost vizat de un atentat terorist cu arme automate, comis de persoane mascate si soldat cu 12 victime, dintre care zece sunt jurnalisti, alti doi fiind politisti. In noiembrie 2011, sediul publicatiei a fost distrus de un incendiu provocat, catalogat "atentat" de catre Guvernul de atunci. In 2013, un tanar in varsta de 24 de ani a fost condamnat la inchisoare - cu suspendare - dupa ce a indemnat, pe Internet, la deca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro