Culmea braconajului piscicol. Ce si-a construit un galatean ca sa fenteze Politia

Un tunel cu o lungime de aproximativ 40 de metri, construit de un gălăţean in varstă de 44 de ani, care făcea legătura intre locuinţa acestuia şi malul lacului de acumulare Ciuşlea-Movileni, aflat pe cursul raului Siret, a fost descoperit de polițiști, informează Mediafax.

acum 59 luni (16 May 2015)

Un tunel cu o lungime de aproximativ 40 de metri, construit de un gălăţean in varstă de 44 de ani, care făcea legătura intre locuinţa acestuia şi malul lacului de acumulare Ciuşlea-Movileni, aflat pe cursul raului Siret, a fost descoperit de polițiști, informează Mediafax. Ce sancțiuni au primit braconierii

In urma unei percheziţii efectuată la domiciliul unui bărbat, in varstă de 44 de ani, din localitatea Furcenii Noi, judeţul Galaţi, poliţiştii au descoperit un tunel construit de către acesta, incepand cu anul 2009 şi şapte unelte de pescuit de tip plasă monofilament, in lungime totală de 320 metri. Tunelul a fost săpat in pămant, pe o lungime de aproximativ 40 metri, avea inălţimea de 2 metri şi o lăţime de 1,2 metri, fiind, totodată, prevăzut şi cu sistem de iluminare.

Pe lungimea tunelului construit, in două lăcaşe anchetatorii au găsit o barcă de pescuit gonflabilă, lansete şi o camera de tractor improvizată ca plută.

"Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că bărbatul ar fi obişnuit să monteze noaptea uneltele de pescuit pe luciul de apă al barajului de acumulare Ciuşlea-Movileni, iar spre dimineaţă le verifica, activitatea de pescuit ilegal desfăşurand-o pe timp de noapte", precizează sursa menţionată.

Citește și: Dosar penal pentru pescuit ilegal

Gălăţeanul folosea acest tunel atat ca loc de depozitare a uneltelor de pescuit, cat şi ca mod de acces rapid la luciul de apă, capătul tunelului fiind situat intr-o zona inaccesibilă persoanelor şi ascuns de vegetaţie abundentă.

Oamenii legii au intocmit un dosar penal in cazul bărbatului de 44 de ani, pentru comiterea infracţiunii de producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de pescuit de plasă de tip monofilament. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro