Culisele unui atentat cu bombe si munitie de razboi dejucat de SRI. Cine e "Jafar", raketul cautat de Politie de un deceniu

Culisele unui atentat cu bombe si munitie de razboi dejucat de SRI. Cine e

"Fata de cel in cauza, Tribunalul Bucuresti a dispus, in anul 2008, condamnarea la 14 ani de inchisoare pentru asociere la o grupare de criminalitate organizata, detinere fara drept de munitie destinata armelor militare si instigare neurmata de executare la savarsirea infractiunii de omor calificat, sentinta ramasa definitiva in anul 2013.

acum 30 luni (31 Jul 2017)

Dumitru Chetreanu, un temut raket basarabean aciuat la Iasi in anii 2000, a fost prins dupa aproape un deceniu de la momentul la care a fost aproape de a comite un asasinat. El a coordonat punerea unei bombe sub masina camatarului iesean Tiberiu Cristodorescu, fiind gasit vinovat de instigare la omor si condamnat la 14 ani de inchisoare. "Fata de cel in cauza, Tribunalul Bucuresti a dispus, in anul 2008, condamnarea la 14 ani de inchisoare pentru asociere la o grupare de criminalitate organizata, detinere fara drept de munitie destinata armelor militare si instigare neurmata de executare la savarsirea infractiunii de omor calificat, sentinta ramasa definitiva in anul 2013. De asemenea, pe numele celui in cauza, autoritatile romane au emis, in anul 2011, un mandat european de arestare", au transmis politistii. Acestia au mai aratat ca Dumitru Chetreanu ar fi comis faptele in anul 2005, alaturi de un alt complice, atunci cand au pus la punct uciderea lui Cristodorescu (foto jos).

"Cel in cauza ar fi detinut fara drept 48 de cartuse de calibrul 5,45 mm, ar fi cautat si incercat sa determine persoane din Republica Moldova si Ucraina sa savarseasca actiuni violente ce ar fi avut drept rezultat uciderea unei alte persoane.

Hazardul l-a salvat pe camatar

Vasile Rodideal si Tiberiu Cristodorescu au fost parteneri de afaceri la inceputul anilor 2000, insa primul dintre ei dorea ca prin eliminarea lui Cristodorescu sa detina monopolul in lumea interlopa a Iasului. Timp de o luna, cei doi basarabeni l-au urmarit aproape permanent pe camatarul iesean, insa nu au gasit momentul prielnic pentru a duce planul la bun sfarsit, deoarece Cristodorescu locuia, la acea vreme, pe aceeasi strada cu Liviu Zanfirescu, fost sef al Politiei Iasi, iar prin zona patrulau aproape continuu masini de politie. Rodideal s-a reorientat si i-a comandat lui Dumitru Chetreanu sa-i faca rost de un pistol-mitraliera de tip UZI ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro