Culisele unei intelegeri subterane. Liderul PSD Liviu Dragnea l-a mazilit pe Grindeanu cu acceptul lui Iohannis

Potrivit surselor RL, presedintele a fost nemultumit si de faptul ca, cu prilejul vizitei efectuate de Sorin Grindeanu in Franta, fostul premier ar fi parafat o serie de intelegeri, pe care nu le-a discutat si agreat cu seful statului. Iohannis a criticat PSD doar de fatada In timpul crizei declansate de schimbarea premierului Sorin Grindeanu prin motiune de cenzura, presedintele Klaus Iohannis nu a avut nicio pozitie care sa inflameze situatia din PSD.

acum 65 luni (12 Jul 2017)

Presedintele Klaus Iohannis a fost de acord cu schimbarea fostului premier Sorin Grindeanu.

Sursele citate au precizat ca presedintele Klaus Iohannis a fost extrem de deranjat de faptul ca Sorin Grindeanu nu a respectat intelegerea de a aloca 2% din PIB pentru Aparare.

De altfel, dupa ultima sedinta a CSAT, seful statului a avut o pozitie publica destul de dura pe aceasta tema. "Un document pe care nu l-am discutat, pentru ca a fost retras de pe ordinea de zi: Planul de inzestrare a Armatei pentru 2017-2026. S-a constatat ca acest document a neglijat un aspect important, acordul politic de a aloca 2% din PIB pentru Aparare pentru cel putin un deceniu", a spus Klaus Iohannis cu acel prilej. Obisnuit, timp de doua decenii, sa aiba la picioare un judet intreg, cu toate institutiile sale, de la administratia locala si financiara pana la politie, parchet si serviciile secrete locale, liderul PSD este socat ca toata puterea i se scurge printre degete.

Potrivit surselor RL, presedintele a fost nemultumit si de faptul ca, cu prilejul vizitei efectuate de Sorin Grindeanu in Franta, fostul premier ar fi parafat o serie de intelegeri, pe care nu le-a discutat si agreat cu seful statului.

"Sorin Grindeanu a facut o serie de promisiuni in domeniul economic, ce presupune alocarea de resurse financiare importante, inclusiv achizitii de tehnica militara. Acest lucru l-a deranjat pe Klaus Iohannis, pentru ca Romania si-a luat niste angajamente fata de partenerii americani in legatura cu modul in care vor fi cheltuiti banii suplimentari ce vor fi alocati inzestrarii", ne-au precizat sursele citate.

In data de 8 iunie, fostul premier Sorin Grindeanu a facut o vizita oficiala in Franta, prilej cu care s-a intalnit la Paris cu omologul sau, Édouard Philippe. Cu o zi inainte, pe 7 iunie, fostul premier a participat la ceremonia de aderare a Romaniei la Agentia pentru Energie Nucleara a OCDE (NEA). Surse: Fosta sotie a sefului PSD, Bombo... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro