Culisele sedintei PSD. Cum a ajuns Liviu Dragnea sa-l propuna pe Sorin Grindeanu premier

Culisele sedintei PSD. Cum a ajuns Liviu Dragnea sa-l propuna pe Sorin Grindeanu premier

Calin Popescu Tariceanu, co-presedinte ALDE Liderii ALDE se contrazic Co-presedintii ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, au iesit intr-o conferinta de presa pentru a saluta nominalizarea de catre PSD a lui Sorin Grindeanu pentru functia de premier, dar nu s-au putut pune de acord daca au fost consultati inaintea deciziei, cum sustine Tariceanu, sau doar au luat act de decizia PSD, asa cum a spus Constantin. De 20 de ani in partid Sorin Grindeanu este nascut in 5 decembrie 1973, la Caransebes, este absolvent al Universitatii de Vest Timisoara, Facultatea de Matematica, Sectia Informatica (1992 - 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Matematica, Sectia informatica. In perioada octombrie 1998 - octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, din noiembrie 2001pana in ianuarie 2004 a fost director la Directia pentru Tineret si Sport Jud.

acum 89 luni (29 Dec 2016)

Liderul PSD Liviu Dragnea a facut primul pas inapoi in disputa cu presedintele Klaus Iohannis si a anuntat numele noului premier propus de PSD: Sorin Grindeanu. Eu sper ca aceasta propunere sa fie luata in serios de presedintele Klaus Iohannis", a spus Liviu Dragnea, cu trimitere la faptul ca Sevil Shhaideh, prima propunere a PSD pentru functia de premier, a fost respinsa de Klaus Iohannis dupa ce presa a scris ca sotul sau a sustinut regimul Bashar al-Assad, dictatorul sirian acuzat de crime impotriva umanitatii.

Totusi, numele lui Sorin Grindeanu a fost o surpriza, in contextul in care actualul presedinte al CJ TImis e scolit la Academia SRI, iar cu doar o zi inainte Liviu Drganea lasa de inteles ca nu va propune ca premier un social-democrat care a avut legaturi cu Sistemul. "Va garantez ca orice alta propunere din PSD faceam in afara de Sevil Shhaideh, sau poate cu 2-3 exceptii care au trecut pe la o anumita academie (Academia SRI - n.r.), era gasit ca inca de la gradinita avea simpatii Al Qaeda", spune Liviu Dragnea, ironic.

Intrebat cum de s-a razgandit peste noapte, Liviu Dragnea a spus: "Trebuie sa separam apele dintre servicii si partid. De altfel, chiar Liviu Dragnea a fost cel care l-a propus, oficial, in fata partidului, pe Grindeanu pentru Palatul Victoria. "Liviu ne-a spus ca Sorin e loial partidului, ne-a mai spus ca il prefera pe el pentru ca are siguranta ca nu va crea un pol de putere in partid", au relatat sursele citate.

De altfel, Sorin Grindeanu a recunoscut ca va avea "o relatie de subordonare fata de Liviu Dragnea" atat timp cat va conduce Guvernul. Si e foarte probabil sa ramana in fruntea Executivului putin timp, mai exact cateva luni, pana cand Legea de functionare a Guvernului, care interzice unui condamnat penal sa faca parte din Guvern, va fi modificata de majoritatea PSD din Parlament. De altfel, Liviu Dragnea a recunoscut ca tinteste inca la sefia Guvernu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro