Culisele santajului homosexual de la Episcopia Husilor. Anchetatorii au gasit opt filme cu episcopul in ipostaze intime alaturi de barbati diferiti

Culisele santajului homosexual de la Episcopia Husilor. Anchetatorii au gasit opt filme cu episcopul in ipostaze intime alaturi de barbati diferiti

Procurorii DNA, Serviciul Teritorial Iasi, au finalizat in timp record, mai putin de trei saptamani, ancheta privind cei trei preoti din judetul Vaslui acuzati ca l-au santajat pe Episcopul Husilor cu filmari in care acesta apare in ipostaze compromitatoare alaturi de un barbat. Cei trei clerici, Jitaru Sebastian-Cristi, Damian Gheorghe si Bumbu Razvan-Mihail, au fost trimisi in judecata sub acuzatia de santaj, Vineri, 7 iulie, la Curtea de Apel Iasi se va stabili daca procesul se va desfasura cu clericii in stare de libertate sau in arest la domiciliu. Timp de mai multe zile, episcopul s-a sfatuit cu consilierii sai, iar concluzia acestor intalniri a fost aceea "de a se analiza posibilitatea sesizarii organelor de urmarire penala cu privire la amenintarile proferate de inculpatul Jitaru Cristi-Sebastian", afirma procurorii DNA.

acum 44 luni (6 Jul 2017)

Procurorii DNA, Serviciul Teritorial Iasi, au finalizat in timp record, mai putin de trei saptamani, ancheta privind cei trei preoti din judetul Vaslui acuzati ca l-au santajat pe Episcopul Husilor cu filmari in care acesta apare in ipostaze compromitatoare alaturi de un barbat.

Cei trei clerici, Jitaru Sebastian-Cristi, Damian Gheorghe si Bumbu Razvan-Mihail, au fost trimisi in judecata sub acuzatia de santaj, Vineri, 7 iulie, la Curtea de Apel Iasi se va stabili daca procesul se va desfasura cu clericii in stare de libertate sau in arest la domiciliu.

Rechizitoriul intocmit de procurorii anticoruptie descrie pas cu pas santajul la care a fost supus oficialul Bisericii Ortodoxe Romane, dar si cum a ajuns inaltul prelat de la Husi sa adreseze organelor judiciare.

Functia de vicar al Episcopiei Husilor, a doua ca rang dupa cea de episcop, a fost cea care a declansat tavalugul santajului. Preotul Sebastian-Cristi Jitaru, arhimandritul Catedralei Episcopale de la Husi isi dorea aceasta functie, care pana in anul 2009 fusese ocupata chiar de actualul episcop, Corneliu Barladeanu.

Timp de opt ani, functia de episcop vicar de Husi a ramas neocupata, surse din randul preotilor din Vaslui, afirmand ca episcopul a fost cel care si-a dorit ca el sa detina intreaga conducere a Episcopiei Husilor.

Cum a pornit santajul

La sfarsitul lunii mai, anul curent, arhimandritul Jitaru a inceput demersurile neortodoxe pentru a-l convinge pe episcopul Corneliu sa-l sustina pentru functia de episcop vicar la sedinta Sinodului Mitropolitan care urma sa se desfasoare pe 15 iunie la Iasi, la Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

Episcopul indemnat de consilieri sa depuna plangere

Audiati ca martori, consilierii au declarat ca amenintarile arhimandritului Jitaru au starnit episcopului "o stare de temere" atat cu privire la lezarea imaginii sale cat si cu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro