Culisele luptei din PSD pentru noul Cod Fiscal

Culisele luptei din PSD pentru noul Cod Fiscal

Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea a fost nemultumit de faptul ca Eugen Teodorovici, reprezentantul social-democratilor la negocierile de joia trecuta cu restul partidelor, n-a spus explicit ca PSD sustine reducerea TVA la 20%, ci a atribuit aceasta masura Guvernului condus de Victor Ponta, rivalul lui Liviu Dragnea. Surse din PSD spun ca Liviu Dragnea se gandeste sa ceara reducerea TVA la doar 21%, pentru a strange ceva mai multi bani la bugetul de stat, in conditiile in care anul viitor are programate doua randuri de alegeri, iar PSD isi face deja calcule cu investitiile in pomeni electorale.

acum 87 luni (24 Aug 2015)

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anulat in doar cateva minute tot ceea ce convenisera Puterea si Opozitia pe noul Cod Fiscal in urma cu cateva zile. Practic nu mai putem vorbi de o sesiune extraordinara a Parlamentului", a spus Dragnea, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, intrunire care a durat mai putin de o ora. In urma acestui anunt, Calin Popescu Tariceanu a anulat sedinta Senatului programata pentru ieri la ora 15.00, in care urma sa fie votata legea intoarsa de Iohannis.

Teodorovici, urecheat

Dincolo de negocierile politice care vor fi purtate in aceasta saptamana, Codul Fiscal a reaprins disputa mocnita dintre Liviu Dragnea si Victor Ponta. Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea a fost nemultumit de faptul ca Eugen Teodorovici, reprezentantul social-democratilor la negocierile de joia trecuta cu restul partidelor, n-a spus explicit ca PSD sustine reducerea TVA la 20%, ci a atribuit aceasta masura Guvernului condus de Victor Ponta, rivalul lui Liviu Dragnea.

"Teodorovici a fost portavocea lui Ponta, desi Liviu le-a spus clar ministrilor PSD sa vorbeasca, de cate ori au ocazia, mai intai in numele partidului si apoi in numele Guvernului. Vin alegerile si oamenii se uita la ce promit partidele, nu la ce face Guvernul Ponta, care oricum are zilele numarate", au spus surse din PSD pentru "Adevarul". "Domnul ministru Teodorovici a avut un singur mandat de la mine: sa asculte si sa furnizeze toate datele tehnice. Doi: Teodorovici este unul dintre apropiatii lui Ponta, astfel Liviu Dragnea a vrut sa dea un nou mesaj din forta, cum ca Victor Ponta nu mai are niciun cuvant de spus in PSD. Intrebat daca este deranjat de aceasta amanare, premierul a raspuns: "Nu, de ce sa ma deranjeze? Surse din PSD spun ca Liviu Dragnea se gandeste sa ceara reducerea TVA la doar 21%, pentru a strange ceva mai multi bani la bugetul de stat, in conditiile in care anul viitor are programate doua rand... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro