Culisele de la Bruxelles: noi portofolii in discutie pentru Corina Cretu?

> Fireste, apar, din surse oficiale iarasi foarte credibile, atat de la Parlamentul European, cat si de la Comisie, doritoare de anonimat pentru motive multiple si usor de inteles, stiri despre negocieri, propuneri si contra-propuneri pentru portofolii. Directia Generala aflata in directa sa subordonare, ECHO, are responsabilitatea tuturor ajutoarelor umanitare distribuite de UE pe propriul teritoriu si in afara sa, dar raspunde si de mecanismul european de protectie civila si de functionarea, 24 de ore din 24, a Centrului european de urmarire a datelor si de informare precum si de organizarea raspunsului rapid la situatiile de tip urgenta civila.

acum 115 luni (2 Sep 2014)

>

Fireste, apar, din surse oficiale iarasi foarte credibile, atat de la Parlamentul European, cat si de la Comisie, doritoare de anonimat pentru motive multiple si usor de inteles, stiri despre negocieri, propuneri si contra-propuneri pentru portofolii. Nimeni insa nu a confirmat pana acum nimic, cu atat mai putin Jean-Claude Juncker, care de-abia de maine la pranz procedeaza la audierea candidatilor, fiecaruia acordandu-le o jumatate de ora, pentru ca apoi sa anunte, ca singura sursa oficiala, structura viitoarei Comisii Europene, cea pe care o va propune pentru audierile din Parlamentul Europen.

Ceea ce avem pana acum, repet acest lucru pentru ca este intr-adevar foarte important, este dat pe surse, toate la fel de credibile, dar jocul real sta si in acest moment sub semnul acestor negocieri intense in care toate statele membre isi pun in joc puterea de influenta, laolalta cu partidele politice europene si, evident, Parlamentul European. Concret, este foarte posibil sa mai poata fi vorba despre postul de Comisar European pentru cooperare internationala, ajutor umanitar si reactia la situatii de criza si cel de Comisar European pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune sociala.

In cazul Comisarului pentru cooperare internationala, ajutor umanitar si reactia la situatiile de criza, discutam despre politica interna si externa a UE pentru a face fata situatiilor de urgenta, domeniu din ce in ce mai actual si important in conditiile schimbarilor climatice care provoaca un numar din ce in ce mai important de catastrofe umanitare, UE fiind in acest moment unul dintre cei mai importanti si activi donatori pe plan mondial. Directia Generala aflata in directa sa subordonare, ECHO, are responsabilitatea tuturor ajutoarelor umanitare distribuite de UE pe propriul teritoriu si in afara sa, dar raspunde si de mecanismul european de protectie civila si de functionarea, 24 de ore din 24, a Centrului european de urmarire a datel... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro