Culisele concedierii generalului Coldea

Presedintele Klaus Iohanis si directorul SRI, Eduard Hellvig, s-au folosit de "dezvalurile" lui Sebastian Ghita pentru a-l trece pe linie moarta pe prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea. Dezvaluirile lui Ghita Ancheta SRI a fost demarata dupa ce Sebastian Ghita, dat in urmarire internationala de la inceputul anului, a dat publicitatii mai multe inregistrari cu el insusi, in care sustine ca a avut o legatura stransa de prietenie cu generalul SRI Florian Coldea, cu care ar fi fost in vacante.

acum 57 luni (18 Jan 2017)

Presedintele Klaus Iohanis si directorul SRI, Eduard Hellvig, s-au folosit de "dezvalurile" lui Sebastian Ghita pentru a-l trece pe linie moarta pe prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea.

Ancheta interna demarata de SRI, in urma ultimului episod video al lui Sebastian Ghita, a stabilit ca generalul nu a incalcat legea sau normele in vigoare, dar cu toate acestea soarta acestuia a fost pecetluita.

Oficial, SRI a anuntat ca generalul "a cerut eliberarea din functie si punerea la dispozitie", insa surse din institutie sustin ca acesta ar fi cerut trecerea in rezerva, dar daca i-ar fi fost acceptata, Coldea ar fi pierdut mai multe drepturi banesti cuvenite militarilor.

Motivele pentru care Coldea a facut acest gest "tin de demnitatea si onoarea militara si de riscul afectarii grave a institutiei", potrivit unui comunicat al SRI.

"In concluzia raportului, prezentat intr-o sedinta a Biroului Executiv al SRI, comisia speciala a precizat ca din activitatea domnului Coldea, supusa verificarii, nu au rezultat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare.

In cadrul aceleiasi sedinte, prim-adjunctul directorului a solicitat directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din functie si punerea la dispozitia si nevoile institutiei.

Intr-o conferinta de presa, Iohannis a vorbit despre nevoia de modernizare a legilor din domeniul securitatii nationale, precizand ca masura maturitatii noii majoritati parlamentare va fi felul in care abordeaza aceste acte normative, precum si amnistia si gratierea. Impreuna cu consilierii mei am numarat inca o data si am constatat ca e nevoie de modernizarea sau imbunatatiurea a cel putin 12 legi din domeniul securitatii nationale, dintre care jumatate se refera la munca si domeniul de activitate al serviciilor secrete. Un volum impresionant de munca pentru Parlament cu sin... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro