Culisele alegerii sefului COSR: cum a reusit Mihai Covaliu sa castige alegerile in fata Gabrielei Szabo, omul PSD-ului

Culisele alegerii sefului COSR: cum a reusit Mihai Covaliu sa castige alegerile in fata Gabrielei Szabo, omul PSD-ului

Mihai Covaliu (39 de ani) este alesul-supriza al sefilor de federatii in disputa cu Gabriela Szabo pentru functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Indiferent de cat de corecte au fost alegerile sau nu, cert e ca numaratoarea voturilor pentru functiile de presedinte, vicepresedinti si membri ai Comitetului Executiv a fost un cosmar pentru toti cei prezenti la sediul COSR, reprezentanti de federatii si oameni de presa, care se lungisera pe scari de oboseala.

acum 52 luni (16 Nov 2016)

Mihai Covaliu (39 de ani) este alesul-supriza al sefilor de federatii in disputa cu Gabriela Szabo pentru functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Apropo de stampile, pentru prima data in istoria COSR s-au folosit cabine de vot, astfel ca alegerea a fost chiar secreta. Iesita la o pauza de tigara, Elisabeta Lipa, Ministru Tineretului si Sportului, explica de ce anuntarea castigatoului dureaza atat de mult: "Acum se voteaza pe bune, nu ca data trecuta....". Lipa se referea, bineinteles, la lupta pierduta in urma cu doi ani in fata lui Alin Petrache si a lui Octavian Bellu, cand s-a vorbit de o puternica influenta politica.

Indiferent de cat de corecte au fost alegerile sau nu, cert e ca numaratoarea voturilor pentru functiile de presedinte, vicepresedinti si membri ai Comitetului Executiv a fost un cosmar pentru toti cei prezenti la sediul COSR, reprezentanti de federatii si oameni de presa, care se lungisera pe scari de oboseala. Ca-n piesele lui Caragiale, "cu doua la primarie si doua la prefectura", numaratoarea s-a intins pe mai bine de trei ore, dar din sala incepuse deja sa prinda contur numele noului presedinte: "E Cova!". Daca fostul scrimer mai iesea din sala pentru o gura de aer, Gabriela Szabo a ramas aproape lipita de scaunul ei.

Dupa mai bine de sase ore de la inceputul sedintei au venit si primele rezultatele oficiale: 128 Covaliu, 68 Szabo. Cu doua treimi dintre voturi, campionul olimpic de la Sydney isi asigura fotoliul de presedinte al COSR pentru urmatorii patru ani.

Nicu Vlad s-a retras

La vicepresedinti, Alexandru Dedu, Sorin Babii, Camelia Potec si Nicu Vlad s-au inscris pentru cele doua locuri vacante, o a treia pozitie fiind din oficiu ocupata de Octavian Morariu.

Numaratoarea votului a durat atat de mult pentru ca de data aceasta au fost alegeri pe bune

Elisabeta Lipa, ministru al Tineretului si Sportului

Cuvantul cu c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro