Culise: Raluca Turcan le-a cerut liberalilor sa se abtina la votul pentru familia traditionala, dar partidul a ignorat-o

Surse din PNL au declarat pentru "Adevarul" ca, la inceputul saptamanii, la sedinta de grup de la Camera Deputatilor unde s-a discutat despre votul privind familia traditionala, Raluca Turcan a incercat sa ii convinga pe liberali sa se abtina.

acum 64 luni (12 May 2017)

Surse din PNL au declarat pentru "Adevarul" ca, la inceputul saptamanii, la sedinta de grup de la Camera Deputatilor unde s-a discutat despre votul privind familia traditionala, Raluca Turcan a incercat sa ii convinga pe liberali sa se abtina. In sedinta respectiva, Raluca Turcan a fost contestata de Mihai Voicu, care a spus ca va vota "impotriva", iar pe de alta parte, "omul" din PNL al Coalitiei pentru Familie, ultra-conservatorul Daniel Gheorghe a afirmat ca va vota "pentru". De altfel, in sedinta din plen, la vot, Daniel Gheorghe, vicelider de grup, a aratat colegilor degetul in sus, ceea ce inseamna vot "pentru", deci impotriva deciziei Ralucai Turcan.

Avand in vedere votul strans din Camera Deputatilor, aceste ezitari si vidul de putere din PNL au fost decisive pentru tema familiei traditionale. Acum, votul se va muta la Senat, unde senatorul Alina Gorghiu va sustine varianta "abtinerii" la vot - cu speranta ca va avea mai mult succes decat Raluca Turcan- , iar de cealalta parte a baricadei se va afla Ben Oni Ardelean, care sustine cauza Coalitiei pentru Familie.

Doar 22 de deputati s-au opus schimbarii definitiei notiunii de familie din Constitutie, astfel incat incat aceasta sa fie intemeiata neaparat pe casatoria dintre un barbat si o femeie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro