Culise. Dragnea si Tudose au pus cutitele pe masa. Premierul incepe sa viseze cosmarul lui Grindeanu

Culise. Dragnea si Tudose au pus cutitele pe masa. Premierul incepe sa viseze cosmarul lui Grindeanu

"Sper ca din acest moment domnul prim-ministru sa inteleaga faptul ca o maniera colegiala si corecta de comunicare cu noi, colegii sai - inca colegii sai - trebuie sa fie una directa, nu cu apropouri, insinuari prin presa", a spus primarul Capitalei, Gabriela Firea, la Antena 3, cu trimitere la faptul ca Mihai Tudose a criticat public decizia Primariei de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei, locul unde se protesteaza fata de PSD inca din iarna trecuta. Mihai Tudose, premier Firea, lasata in ofsaid de primarul PSD de la sectorul 1 Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, la Realitatea TV, ca decizia de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei a fost luata in partid.

acum 36 luni (3 Dec 2017)

Orice scenariu e posibil: demisia premierului, motiune de cenzura sau un Congres extraordinar in partid", au declarat surse din conducerea PSD pentru "Adevarul", in contextul scandalului dintre premier si primarul general Gabriela Firea declansat de organizarea targului de Craciun in Piata Victoriei.

Gabriela Firea este unul dintre oamenii de incredere ai lui Liviu Dragnea, iar premierul intretine disputa cu primarul general tocmai pentru a lovi, cu manta, in seful sau de partid. De altfel, stenogramele unor discutii purtate pe un grup intern din PSD arata ca partidul este divizat intre "noi" (tabara Dragnea) si "voi" (tabara Tudose). nu va ingrijoreaza situatia ministrului de Interne care nu v-a sunat si, deci, subiectul nu exista, Dvs. aveti agenda si program paralele fata de din ce in ce mai multi dintre noi", au fost reprosurile Gabrielei Firea catre Mihai Tudose, pe grupul online al comunicatorilor PSD.

"Premierul care a trecut de la pivnita in pod" Potrivit unor surse politice, tensiunile dintre Gabriela Firea si Mihai Tudose sunt mai vechi. La acea sedinta, Gabriela Firea a criticat dur decizia premierului "de a arunca in aer guvernarea", pozitie sustinuta de aproape toti membrii CEx.

De atunci, Tudose speculeaza greselile comise de liderii PSD pentru a-si consolida popularitatea si puterea in partid, caci aceasta este miza premierului: sa forteze schimbarea lui Dragnea, in contextul in care liderul PSD este macinat de probleme penale.

Surse din PSD au relatat pentru "Adevarul" ca unii lideri din conducerea partidului spun despre Tudose ca a trecut "de la pivnita in pod", adica a ajuns din cvasi-anonimat intr-o functie inalta si a uitat ca partidul l-a sustinut. "Sper ca din acest moment domnul prim-ministru sa inteleaga faptul ca o maniera colegiala si corecta de comunicare cu noi, colegii sai - inca colegii sai - trebuie sa fie una directa, nu cu apropouri, insinuari prin presa", a spus primarul Capitalei, Gabr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro