Culise. De ce s-a retras din cursa pentru sefia USR candidatul sustinut de Nicusor Dan. Cum s-au faultat reciproc taberele din partid

Culise. De ce s-a retras din cursa pentru sefia USR candidatul sustinut de Nicusor Dan. Cum s-au faultat reciproc taberele din partid

Stabilirea delegatilor din Bucuresti care vor vota la Congresul USR din acest weekend a provocat retragerea deputatului Cristian Seidler din competitia pentru sefia partidului, au declarat surse din interiorul formatiunii pentru "Adevarul". La fel de vag, presedintele interimar al USR, Elek Levente, a precizat ca procesul de desemnare a delegatilor s-a desfasurat potrivit deciziilor luate de organismele statutare ale USR si regulilor aplicate si la Congresul de la Cluj, care l-a validat pe Nicusor Dan presedinte.

acum 63 luni (24 Oct 2017)

Stabilirea delegatilor din Bucuresti care vor vota la Congresul USR din acest weekend a provocat retragerea deputatului Cristian Seidler din competitia pentru sefia partidului, au declarat surse din interiorul formatiunii pentru "Adevarul".

Cristian Seidler, candidatul sustinut de tabara lui Nicusor Dan, avea sanse aproximativ egale cu Dan Barna, candidatul sustinut de tabara lui Cristian Ghinea. Astfel, organizatia de Bucuresti putea inclina decisiv balanta in favoarea unui candidat, in conditiile in care voturile delegatilor din Capitala cantaresc cam un sfert din numarul total de voturi cu care va fi ales succesorul lui Nicusor Dan in fruntea USR. Potrivit unor surse politice, organizatia Bucuresti a ales delegati pe spranceana, care in proportie de 90% l-ar fi votat pe Cristian Seidler, candidatul preferat de Nicusor Dan. "Cu voturile organizatiei de Bucuresti de partea sa, Seidler nu stiu daca ar fi devenit favorit, dar cu siguranta ar fi echilibrat balanta, pentru ca Dan Barna are sustinerea masiva a Transilvaniei", au declarat, pentru "Adevarul", sursele citate.

Numai ca delegatii alesi de organizatia Bucuresti nu au fost validati de Biroul National al USR, for unde tabara Dan Barna- Cristian Ghinea are majoritate. Pe scurt, n-a fost decat un alt episod din razboiul dintre Nicusor Dan si Cristian Ghinea, razboi purtat prin interpusi de aceasta data", a explicat pentru "Adevarul" o sursa neutra din USR.

Ramas fara voturile delegatilor din Bucuresti, Cristian Seidler a calculat ca nu mai are sanse reale sa castige sefia partidului, asa ca s-a retras din cursa, acuzand, vag, nereguli in organizarea Congresului.

La fel de vag, presedintele interimar al USR, Elek Levente, a precizat ca procesul de desemnare a delegatilor s-a desfasurat potrivit deciziilor luate de organismele statutare ale USR si regulilor aplicate si la Congresul de la Cluj, care l-a validat pe Nic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro