Culise. Cum a ajuns lupul dacic simbolul Romaniei la Bruxelles. "Vor fi luate in calcul reactiile: like, love si wow". Jurat: Alte logouri erau de patologie psihiatrica

Culise. Cum a ajuns lupul dacic simbolul Romaniei la Bruxelles.

Ministerul Afacerilor Europene, care pregateste preluarea presedintiei Consiliului UE de catre Romania in prima parte a anului 2019, a organizat, in colaborare cu Ministerul Educatiei, un concurs pentru stabilirea logo-ului de tara. Castigatorul, pe langa mandria de a arbora lupul dacic la Bruxelles in prima jumatate a anului 2019, cand Romania va prelua presedintia UE, a obtinut un premiu de 3.000 de euro si o vizita la institutiile europene.

acum 76 luni (8 Nov 2017)

Ministerul Afacerilor Europene, care pregateste preluarea presedintiei Consiliului UE de catre Romania in prima parte a anului 2019, a organizat, in colaborare cu Ministerul Educatiei, un concurs pentru stabilirea logo-ului de tara. Surse diplomatice au declarat pentru "Adevarul" ca Ministerul Afacerilor Europene, condus de Victor Negrescu, a primit 119 variante de logo, dintre care au fost selectate 19 pe baza a cinci criterii: relevanta pentru tema concursului; adaptabilitate (pentru diferite medii si diferite produse), dupa cum se arata in metodologia de jurizare.

Cele 19 logo-uri finaliste au fost postate pe pagina de Facebook creata special de Ministerul Afacerilor Europene, pentru a fi votate de public. Reactiile sad, haha si angry nu vor fi luate in calcul pentru punctare sau pentru alt scop", se mai arata in metodologia de jurizare.

Saptamana trecuta, juriul, format din 19 persoane, a dat votul decisiv tinand cont si de like-urile oferite de public. In prima faza, scrisul era gresit si culorile erau inversate", au relatat surse din minister pentru "Adevarul". In jur de 80% din membrii juriului au votat pentru lup, sustin sursele citate.

Castigatorul, pe langa mandria de a arbora lupul dacic la Bruxelles in prima jumatate a anului 2019, cand Romania va prelua presedintia UE, a obtinut un premiu de 3.000 de euro si o vizita la institutiile europene.

Ironia lui Bogdan Chirieac.Ar fi preferat lupta anticoruptie

"Adevarul" a stat de vorba cu cativa dintre membrii juriului pentru a afla cum s-a ajuns la lupul dacic. "Dupa o analiza temeinica, din cele 119 propuneri, am eliminat 117, oferindu-le punctaj 0, din dorinta de a fi reprezentati ca tara de o imagine coerenta. Pur si simplu nu puteau fi luate in calcul logotipuri care nu au nicio legatura cu designul si coerenta, ci mai degraba cu patologia psihiatrica", a declarat, pentru "Adevarul", j... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro