Cula lui Tudor Vladimirescu de la Cerneti, reabilitata cu fonduri europene

Cula lui Tudor Vladimirescu de la Cerneti, reabilitata cu fonduri europene

Primaria a depus o cerere de finantare pe programul de vecinatate Romania-Bulgaria, care a primit unda verde, dupa ce a trecut prin furcile caudine ale mecanimsului european de verificare a proiectelor depuse. Datele acestea sunt confirmate de diata, adica testamentul, sulgerului Tudor, de la 1812, pe cand avea de gand sa plece in Rusia.

acum 79 luni (7 Aug 2017)

Cula lui Tudor Vladimirescu de la Cerneti este din anul 2013 in administrarea Primariei Simian. Dupa o incercare esuata, iata acum, Cula are toate sansele sa fie reparata si repusa intr-un circuit turistic, mai alea ca Cernetiul, fosta capitala de judet, se mandreste cu patru biserici ortodoxe.

Primaria a depus o cerere de finantare pe programul de vecinatate Romania-Bulgaria, care a primit unda verde, dupa ce a trecut prin furcile caudine ale mecanimsului european de verificare a proiectelor depuse. In perioada urmatoare, Primaria Simian va trimite un alt set de documente care sa completeze proiectul, astfel incit sa primeasca finantarea. Este vorba de 1 milion de euro pentru reabilitarea cladirii si amenajarea unui muzeu. Tudor Vladimirescu a avut mai multe proprietati la Cerneti, printre care o casa cu pravalie, o moara, casa-cula cu vie si livada, pe deal, deasupra satului. Datele acestea sunt confirmate de diata, adica testamentul, sulgerului Tudor, de la 1812, pe cand avea de gand sa plece in Rusia. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro