Cui ii e frica de Alina Gorghiu?

Cui ii e frica de Alina Gorghiu?

> Alina Gorghiu, dincolo de activitatea sa in Parlament, care este destul de bogata, sau de expertiza juridica, si ea dovedita in mai multe interventii, a devenit cunoscuta cu adevarat odata cu Klaus Iohannis. Daca lor, celor care acum isi promoveaza reforma si apropierea de Cotroceni, le e frica de Iohannis, dar mai ales de votul popular, ramane o intrebare la care doar timpul poate raspunde si de al carei raspuns depinde, poate, chiar viitorul PNL: cui ii e frica de Alina Gorghiu?

acum 68 luni (18 Dec 2014)

>

Alina Gorghiu, dincolo de activitatea sa in Parlament, care este destul de bogata, sau de expertiza juridica, si ea dovedita in mai multe interventii, a devenit cunoscuta cu adevarat odata cu Klaus Iohannis.

Anuntul candidaturii sale de ieri, sprijinite de Klaus Iohannis, l-a destabilizat pe Ludovic Orban, barbat cu experienta de partid, si l-a pus in fata unei lupte greu de purtat: cu manusi de catifea.

Asta pentru ca, daca Alina Gorghiu are in acest moment, totusi, o problema, aceea este ca nu a fost aleasa natural, nu a trecut printr-un proces care, la final, ar fi impus-o drept lider de drept al liberalilor. Nu faptul ca este femeie are importanta, ci faptul ca nu are anvergura unui Tariceanu de pe vremuri, nici magnetismul lui Antonescu, din perioada in care alesii stingeau tigarile la jumatate, in pauze, doar ca sa il auda vorbind si nici nu beneficiaza de profilul lui Klaus Iohannis. In principiu, moneda sa de schimb este sustinerea pe care i-a aratat-o Klaus Iohannis si cu aceea poate negocia, dublata, desigur, de avantajul "prospetimii" invocate de veteranii PNL, precum Mircea Ionescu Quintus.

Soarta ei este, carevasazica, in mainile presedintelui ales, iar asta nu are legatura cu faptul ca este femeie, ci cu faptul ca liberalii, dornici sa ii faca pe plac liderului lor, au decis sa promoveze persoana agreata de el. Ar fi putut fi, la fel de bine, un barbat, iar problema lui ar fi fost aceeasi: masura in care reuseste sa se impuna ca lider si in care reuseste, de exemplu, sa foloseasca avantajul tineretii. Nu de alta, dar s-au mai votat oameni pe motiv ca sunt tineri si s-a dovedit ca, de pilda, coruptia nu are varsta. Duelul intre garda noua si cea veche, intre Iohannis si Antonescu s-a incheiat cu un rezultat care a dovedit, ca de atatea alte ori, ca liberalii isi asculta, in general, liderul, fie el informal sau formal, desi tind mai mult decat alte partide sa se abata de la norma.

Misiunea lui Gor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro