Cu trenul spre mare. Ce alternative la CFR au romanii si ce preturi ofera fiecare operator

Cu trenul spre mare. Ce alternative la CFR au romanii si ce preturi ofera fiecare operator

In acest sens, CFR SA a anuntat ca viteza trenurilor de calatori si marfa va fi redusa, in anumite intervale de timp si pe anumite tronsoane, cu 20-30 de kilometri pe ora fata de viteza normala de circulatie, atunci cand temperatura in sina va depasi 50 de grade Celsius. CFR SA precizeaza ca va anunta permanent operatorii de transport feroviar de calatori si de marfa cand se impune reducerea vitezei de circulatie si pe ce tronsoane se va lua aceasta masura, astfel incat companiile sa informeze pasagerii din trenurile aflate deja in circulatie sau care urmeaza sa circule in ziua respectiva.

acum 36 luni (3 Aug 2017)

"Adevarul" va prezinta ce trenuri circula spre litoral si ce alternative exista la cursele operatorului national.

Din Gara de Nord circula, in fiecare zi, 14 trenuri directe pe ruta Bucuresti - Constanta, iar suplimentar mai exista si alte trenuri care opresc in diferite statii si unde este necesar sa schimbati trenul. Primul tren catre Constanta pleaca din Gara de Nord la ora 02.55, in timp ce ultimul paraseste gara bucuresteana la ora 20.20.

Preturile variaza si ele, in functie de clasa dorita si de operatorul de transport. Cel mai ieftin bilet pentru un adult, la clasa a doua, este de 30,3 lei, in timp ce la alti operatori pot ajunge la 72 de lei.

Trenurile Soarelui

Cea mai ieftina alternativa vine de la CFR, un tren care pleaca din Bucuresti la ora 02.55 si care costa numai 30 de lei. Timp de trei luni, pana la data de 10 septembrie, peste 40 de trenuri asigura legaturi din toata tara catre Delta Dunarii si statiunile de la Marea Neagra. Canicula reduce viteza trenurilor

Administratia Nationala de Meteorologie a avertizat ca un val de caldura va persista in tara pana la sfarsitul saptamanii, cand temperaturile vor ajunge pana la 39 de grade. In acest sens, CFR SA a anuntat ca viteza trenurilor de calatori si marfa va fi redusa, in anumite intervale de timp si pe anumite tronsoane, cu 20-30 de kilometri pe ora fata de viteza normala de circulatie, atunci cand temperatura in sina va depasi 50 de grade Celsius.

CFR SA precizeaza ca va anunta permanent operatorii de transport feroviar de calatori si de marfa cand se impune reducerea vitezei de circulatie si pe ce tronsoane se va lua aceasta masura, astfel incat companiile sa informeze pasagerii din trenurile aflate deja in circulatie sau care urmeaza sa circule in ziua respectiva.

De asemenea, CFR le recomanda calatorilor ca, inainte de efectuarea calatoriei, sa solici... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro