Cu sase dosare de coruptie in "palmares", Nicusor Constantinescu cere ajutorul americanilor

Cu sase dosare de coruptie in

Apoi, in stilu-i abrupt, binecunoscut, Nicusor Constantinescu ii solicita diplomatului american , "sa va exprimati punctul de vedere si in ceea ce priveste modalitatea brutala in care se incalca prezumptia de nevinovatie si drepturile celor cercetati si judecati, multi dintre ei in stare de arest, de catre organele de infaptuire a justitiei penale la noi".

acum 76 luni (14 Jun 2016)

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, judecat in sase dosare pentru fapte de coruptie, cere ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, sa-si exercite rolul de mediator privind infaptuirea Justitiei din Romania. Intr-o scrisoare adresata diplomatului american el reclama "abuzurile repetate" la care ar fi fost supus de procurorii anticoruptie si judecatorii constanteni care, pe parcursul anchetei, i-ar fi pus chiar viata in pericol. Nicusor Daniel Constantinescu se afla intr-o stare de sanatate precara si nu beneficiaza de asistenta medicala de specialitate. Dincolo de administrarea actului de justitie, tratamentul nedemn si brutal i-a afectat grav sanatatea, fiindu-i chiar pusa viata in pericol, pe parcursul anchetei", se mentioneaza in introducere.

Si tot in preambul, tocmai pentru a nu incarca scrisoarea propriu zisa cu toate belelele lui Nicusor Constantinescu, , "avocatii" tin sa precizeze :"Scrisoarea este adresata cu numai o zi inainte ca Judecatorii Curtii Constitutionale din Romania sa se pronunte asupra exceptiilor de neconstitutionalitate ridicate, inclusiv de catre dl. In acelasi timp, presiunile la care este supusa Curtea Constitutionala de catre insusi sefa DNA Laura Codruta Kovesi demonstreaza, nu numai in acest caz, incercarea disperata de a obtine condamnari in orice conditii, incalcand brutal dreptul la aparare, punand inculpatii in situatii umilitoare si degradante si uzand de metode de ancheta si cercetare care le pun celor invinuiti sanatatea si chiar viata in pericol". Ambasadorul Hans Klemm este sensibilizat de la inceput cu "interesul pe care Statele Unite il manifesta pentru infaptuirea Justitiei in tara noastra, domnia voastra opinand explicit si intr-o maniera categorica si practica in mai multe ocazii". Apoi, in stilu-i abrupt, binecunoscut, Nicusor Constantinescu ii solicita diplomatului american , "sa va exprimati punctul de vedere si in ceea ce priveste modalitatea brutala in care se inc... Citeste intreg articolul pe evz.ro