Cu pixelii la vedere

"Era important pentru companiile producatoare de jocuri, dar si pentru noi sa ne mentinem cat mai aproape de adevar, chiar daca treceam la personaje 3D", afirma el. Butler afirma ca realizatorii filmului au facut eforturi extraordinare pentru a obtine personaje cu un look nou si cat mai veridic, dar si pentru a reedita miscarile si modul lor de interactiune de altadata.

acum 52 luni (13 Jul 2015)

Filmul "Pixels: o aventura digitala" aduce, incepand din 24 iulie, pe marile ecrane din Romania personaje indragite ale jocurilor care au facut istorie in anii ’80-’90. Producatorii au creat o versiune tridimensionala a jocurilor de 8 biti pe care le puteai vedea afisate pe ecranul calculatorului, in salile de jocuri celebre in anii 1980 in America si, dupa ’90, in Romania.

Scenograful Peter Wenham a fost primul care s-a ocupat de tranzitia personajelor, de la versiunea clasica de 8 biti la cea 3D. "Era important pentru companiile producatoare de jocuri, dar si pentru noi sa ne mentinem cat mai aproape de adevar, chiar daca treceam la personaje 3D", afirma el. "Distractia provine din faptul ca aratam ceva ce nu s-a mai vazut pana acum - toate obiectele de care ne lovim zi de zi sunt prezentate cu pixelii la vedere. Trebuia sa ne hotaram cum voiam sa arate aceste lucruri - spre exemplu, o bomba lansata de Space Invaders loveste asfaltul, facand un crater mare; Rezultatul a fost uimitor si, pe de alta parte, a reusit sa exprime si modalitatea in care extraterestrii folosesc jocurile video pentru a ataca planeta. "Matt Butler este geniul nebun care a facut ca aceste creaturi sa para reale, dar in acelasi timp sa fie ceva ce spectatorii n-au mai vazut pana acum. El si-a fortat echipa pentru a realiza aceste lucruri si a pus presiune pe noi mai mult ca niciodata", recunoaste Columbus.

Butler afirma ca realizatorii filmului au facut eforturi extraordinare pentru a obtine personaje cu un look nou si cat mai veridic, dar si pentru a reedita miscarile si modul lor de interactiune de altadata. Donkey Kong, de asemenea, are miscarile lui specifice, un fel de pasi marunti - noi am realizat o animatie mai fluenta, dar am mentinut esenta lui de «spiridus»."

Cele mai surprinzatoare efecte vizuale si cei mai indragiti eroi ai jocurilor ce au facut istorie in anii ‘80 - PAC-MAN™, Donkey Kong™, Centipede®, Galaga™, Frogger, Q*bert™ sau Sp... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro