Cu HCM si CSM, Romania scrie istorie: cat de aproape suntem de a avea doua echipe in sferturile Ligii Campionilor

Cu HCM si CSM, Romania scrie istorie: cat de aproape suntem de a avea doua echipe in sferturile Ligii Campionilor

A fost cel de al patrulea succes la rand obtinut de formatia din Baia Mare in grupele principale, dupa 31-28 cu Fleury (Franta), 25-23 cu Thuringer (Germania) si 32-24 cu Ferencvaros (Ungaria). Obiectiv: evitarea locului 4 Pentru a rezolva calificarea si matematic, HCM are nevoie de un succes in cele doua partide ramase: acasa cu Thuringer (19 februarie) si in deplasare cu Ferencvaros (27 februarie).

acum 59 luni (15 Feb 2016)

In toamna, CSM Bucuresti si HCM Baia Mare au ajuns in grupele principale ale Ligii Campionilor. Iar acum, avem sanse excelente de a aborda primavara cu doua formatii in sferturile Ligii Campionilor! Vicecampioana HCM e ca si acolo, dupa ce, duminica, a obtinut o victorie dramatica, in Franta, cu Fleury, scor 18-17. Abia de aici incolo, meciul a inceput pentru romance, iar la pauza a fost 8-8. Allison Pineau, care nu facuse un meci tocmai stralucit pana atunci, a inscris doua goluri consecutive, ultimul cu trei secunde inainte de final, aducand victoria HCM-ului: 18-17. A fost cel de al patrulea succes la rand obtinut de formatia din Baia Mare in grupele principale, dupa 31-28 cu Fleury (Franta), 25-23 cu Thuringer (Germania) si 32-24 cu Ferencvaros (Ungaria). Gratie acestui parcurs formidabil, HCM e ca si calificata, in sferturi, dupa ce a debutat in aceasta faza cu zero puncte! Obiectiv: evitarea locului 4 Pentru a rezolva calificarea si matematic, HCM are nevoie de un succes in cele doua partide ramase: acasa cu Thuringer (19 februarie) si in deplasare cu Ferencvaros (27 februarie). In cel mai bun caz, Pineau si colegele ei se pot clasa pe locul 2, ceea ce ar face posibil un duel cu CSM, in sferturi, in cazul in care bucurestencele vor termina pe 3 in cealalta serie.

In cel mai rau caz insa, vicecampioana ar ajunge, in sferturi, de pe locul 4, situatie in care, aproape sigur, va da de Buducnost, campioana Europei si formatia la care evolueaza Cristina Neagu.

Campioana, meci crucial marti Daca HCM e 99% calificata, CSM poate atinge si ea aceasta cota, in cazul in care va invinge, marti, Vardar, de la ora 19.00 (Digi Sport, Dolce Sport). Pana la intalnirea cu formatia macedoneana, campioana a primit o mana de ajutor din partea celor de la Savehof. Dupa meciul de marti cu Vardar, campioana va mai intalni Midtjylland, in deplasare (21 februarie) si Gyor, acasa (28 februarie). Locul 1 dintr-o grupa va intalni locul 4 din cealalta, iar ocupantele pozitiilor ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro