Cu cine inlocuim actuala clasa politica?

Ar mai fi de enumerat lungul sir de vicepresedinti ai partidului din generatii mai vechi (Hrebenciuc, Mitrea, Vanghelie) sau mai noi (Dragnea, Sova, Valcov) si lideri de organizatii judetene care au fost condamnati sau sunt urmariti penal pentru a avea imaginea unui partid decapitat. Partidele mai mici sunt si ele pline de probleme penale: UDMR are si el un fost ministru (Borbely) scapat de ancheta prin votul senatorilor si altul (Nagy) condamnat definitiv, PMP se poate lauda cu fosta presedinta (Udrea) si un fost vicepresedinte (Gheorghe Stefan) cu multiple dosare pe rol.

acum 104 luni (24 Jun 2015)

"Decimeaza" (adica elimina unul din zece) e un eufemism, pentru ca in anumite categorii, cum ar fi cea a presedintilor consiliilor judetene sau a primarilor de sector si ai marilor orase, proportia celor atinsi de spectrul cercetarii penale tinde sa depaseasca jumatatea - daca nu a si facut-o deja, eu recunosc ca am pierdut sirul. Nu doar ca actualul presedinte este cercetat penal - acuzatia legata de contractul lui Sova cu complexurile energetice ramane in picioare, chiar daca deputatii nu au fost de acord cu anchetarea conflictului de interese. Cel dinainte (Geoana) este vizat intr-un dosar de luare de mita care-l are ca personaj principal pe Vanghelie, dosar din care fostul ministru de Externe s-a ales cu niste ceasuri puse sub sechestru, ceea ce nu face bine la imagine. Daca-i adaugam pe Adrian Nastase, condamnat de doua ori, si pe Iliescu, care n-ar avea cum sa scape daca dosarul Mineriadei ar fi redeschis pe bune, avem o galerie de onoare de toata frumusetea.

Ar mai fi de enumerat lungul sir de vicepresedinti ai partidului din generatii mai vechi (Hrebenciuc, Mitrea, Vanghelie) sau mai noi (Dragnea, Sova, Valcov) si lideri de organizatii judetene care au fost condamnati sau sunt urmariti penal pentru a avea imaginea unui partid decapitat. Atat de decapitat, incat recent a trebuit sa recurga la un personaj din afara partidului pentru a asigura interimatul functiei de prim-ministru. Cu patru fosti ministri condamnati definitiv (Remes, Dobritoiu, Fenechiu, Chiuariu, ultimul executandu-si pedeapsa la locul de munca - adica in Comisia juridica a Senatului) si un al cincilea (Vosganian) scapat de cercetare in mod rusinos, nu pare a se deosebi de PSD decat prin cantitate. Dar si asta e relativa, caci numarul demnitatilor detinute in ultimul an de liberali e si el mult mai mic - deci, in procente, am ajunge la cifre de acelasi ordin.

Partidele mai mici sunt si ele pline de probleme penale: UDMR are si el un fost ministru (Borbely) scapat de ancheta ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro