Cu ce teme ataca PSD campania electorala: nationalismul si atacurile la adresa Guvernului Ciolos

Cu ce teme ataca PSD campania electorala: nationalismul si atacurile la adresa Guvernului Ciolos

O firma, un transportator roman, pentru clasa auto B0, plateste o prima de asigurare pe camion de 10.485 de lei, adica aproape 105 milioane de lei, pentru un numar de 60 de polite. Din acest motiv, va rog sa prezentati de urgenta in fata camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situatia economica reala a tarii, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial si cresterea economica estimata care sta la baza executiei bugetare", a spus Liviu Dragnea, intr-o scrisoare deschisa.

acum 91 luni (9 Sep 2016)

PSD isi construieste campania electorala punand accent pe rezultatele guvernarii Ponta si manifestand o grija sporita pentru firmele romanesti. Grija pentru capitalul romanesc a fost transpusa deja de PSD intr-o initiativa legislativa care blocheaza privatizarile in urmatorii cinci ani. Propunerea legislativa semnata de mai multi parlamentari PSD va fi discutata in aceasta toamna in Parlament.

De cand cu aparitia Partidului Romania Unita (PRU), care promoveaza un discurs nationalist, PSD a revenit in spatiul public cu o alta initiativa care sa arate preocuparea lor pentru firmele romanesti. Liderul PSD facut public si un document, despre care spune ca a venit la partid de la oameni care "inca mai gandesc romaneste", in care se arata ca firmele romanesti au fost scoase de pe piata, iar transportatorii romani sunt fortati sa dispara.

"In 2015, industria asigurarilor s-a apropiat de varful istoric atins in 2008, adica valoarea primelor brute subscrise a fost de circa 8,75 miliarde lei, cu 8,2% mai mare decat in 2014. La 31 decembrie 2015, cota de capital strain in societatile de asigurare era de 89,5%, adica aproape 90%. O firma, un transportator roman, pentru clasa auto B0, plateste o prima de asigurare pe camion de 10.485 de lei, adica aproape 105 milioane de lei, pentru un numar de 60 de polite. Pentru o situatie aproape similara, un transportator strain, pentru 68 de polite, deci aproape la fel, plateste 3.937 de lei", a arartat liderul PSD. Dragnea vrea ca PSD se pozitioneze ca un partid de opozitie la adresa Guvernului Ciolos in campania electorala pentru aleegrile parlamentare si le-a spus parlamentarilor PSD, in functie de specialitatea pe care o au, sa critice activitatea ministrilor din Guvernul Ciolos.

In plus, premierul Dacian Ciolos a fost chemat de catre Dragnea in Parlament pentru a prezenta situatia economic a tarii. "Exista o intrebare chiar mai ingrijoratoare decat cele de mai sus: Intentia Guv... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro