Cu ce probleme sexuale se confrunta tineretul acum un secol. "Rusinea face ca organul sexual sa stea in amortire"

Cu ce probleme sexuale se confrunta tineretul acum un secol.

Autor a numeroase articole, brosuri si volume de popularizare a igienei ori de educatie sexuala, de combatere a bolilor venerice, a tuberculozei si a tifosului, participant la primul razboi mondial in calitate de medic, Sterian a fost deschizator de drumuri in ceea ce priveste sexualitatea, un subiect tabu in acele vremuri, dar de maxima importanta. Acum cativa ani, mi-a fost dat sa cunosc un caz in care un pahar, doua de sampanie in plus, au fost de ajuns sa ameteasca mintea unei fete cinstite, fapt de care a vrut sa profite un verisor spre a o deflora, in una din incaperile vecine cu aceea in care oaspetii petreceau.

acum 35 luni (9 Feb 2017)

Autor a numeroase articole, brosuri si volume de popularizare a igienei ori de educatie sexuala, de combatere a bolilor venerice, a tuberculozei si a tifosului, participant la primul razboi mondial in calitate de medic, Sterian a fost deschizator de drumuri in ceea ce priveste sexualitatea, un subiect tabu in acele vremuri, dar de maxima importanta. Iata ce nota in lucrarea sa "Educatia sexuala", medicul care, prin natura profesiei, se confrunta cu fel si fel de cazuri, majoritatea dintre ele provocate de ignoranta in care se traia si din lipsa informatiei.

Renuntarea la falsa pudoare

Iata ce spunea medicul intr-una din prelegerile sale, incercand sa convinga de ce trebuie renuntat la falsa pudoare: "Aratatu-i-am tanarului in vinele caruia clocoteste sangele infierbantat al varstei sale primejdiile la care il poate impinge sexualitatea sa? Gheata rusinii fatarnice pe de-o parte, greutatea unor astfel de povete din partea dascalilor pe de alta il lasa desavarsit nestiutor.

Dar experienta ce o facem cu privire la viata sexuala de cele mai multe ori este o trista experienta. De aceea astazi mai in fiecare familie trebuie sa fie cate un sifilitic, cate un blenoragic.

Capitolul "Seducatorii", plin cu invataturi pretioase

Iata cateva din sfaturile celebrului doctor despre ce masuri trebuie sa ia o mama pentru a-si feri fata de nenorociri (capitolul Seducatorii):

"(...) 2. Orice copila, mai ales la varsta pubera, de la 14-18 ani, sa fie mult ocupata intelectual: muzica, pictura, lucrul de mana sa cuprinda o buna parte din tipul liber al fetelor. Acum cativa ani, mi-a fost dat sa cunosc un caz in care un pahar, doua de sampanie in plus, au fost de ajuns sa ameteasca mintea unei fete cinstite, fapt de care a vrut sa profite un verisor spre a o deflora, in una din incaperile vecine cu aceea in care oaspetii petreceau. Acestea vor parea cam aspre, e bine insa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro