Cu ce poate fi inlocuita faina de grau. Solutiile cele mai bune pentru oamenii care sufera de intoleranta la gluten

Cu ce poate fi inlocuita faina de grau. Solutiile cele mai bune pentru oamenii care sufera de intoleranta la gluten

In rubrica sa de sfaturi practice, Cristian Borod, alias Bucatar Maniac, unul dintre cei mai cunoscuti blogeri culinari propune patru inlocuitori pentru faina de grau. "Faina de malai se gaseste de obicei intr-o varianta cu o granulatie mai mare, apropiata de cea a grisului.

acum 23 luni (21 Jan 2018)

In rubrica sa de sfaturi practice, Cristian Borod, alias Bucatar Maniac, unul dintre cei mai cunoscuti blogeri culinari propune patru inlocuitori pentru faina de grau. Amidonul de porumb este, potrivit lui Cristian Borod un inlocuitor potrivit pentru a fi folosit la ingrosarea sosurilor, a cremelor si in unele retete de supe sau ciorbe care cer faina. "Este inodor, de culoare alba si nu modifica gustul mancarii.

Un alt substitut al fainii de grau poate fi faina de soia. "Are un gust diferit de alte fainuri si poate modifica gustul mancarii.

Faina de orez, sustine Cristian Borod, se poate folosi exact ca si cele doua tipuri de faina amintite. Se poate folosi si o puteti gasi in unele retete de prajituri", a mai explicat Cristian. In fine, faina de malai poate fi folosita cu succes ca inlocuitor pentru faina de grau, inclusiv la prajituri. "Faina de malai se gaseste de obicei intr-o varianta cu o granulatie mai mare, apropiata de cea a grisului. Imi place sa o folosesc pentru a crea un invelis crocant pestelui prajit, de exemplu, dar nu numai. Exista multe retete de prajituri cu faina de malai. Am si eu una, de la bunica mea, pe care o voi testa in curand. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro