Cu ce plante scapam de rinita alergica. Preparate terapeutice pe care le putem obtine acasa extrem de rapid

Cu ce plante scapam de rinita alergica. Preparate terapeutice pe care le putem obtine acasa extrem de rapid

"Rinita alergica poate fi sezoniera, cand apare in aceeasi perioada, in fiecare an, in special in timpul primaverii si al verii, cand infloresc plantele ce produc reactii alergice, iar cel mai adesea este provocata de: polen, graminee (ierburile, fanul, gazonul) si mucegaiuri. "Il putem folosi sub forma de infuzie din flori de musetel preparata din doua lingurite de planta la 200 ml de apa clocotita. "Se administreaza sub forma de decoct de telina (30 grame de planta la 12 l de apa), cate trei cani pe zi", precizeaza specialistul.

acum 78 luni (11 Sep 2017)

"Rinita alergica poate fi sezoniera, cand apare in aceeasi perioada, in fiecare an, in special in timpul primaverii si al verii, cand infloresc plantele ce produc reactii alergice, iar cel mai adesea este provocata de: polen, graminee (ierburile, fanul, gazonul) si mucegaiuri. Aceasta forma este deseori asociata cu astmul bronsic si are o simtomatologie mai usoara fata de cea sezoniera", explica, pentru Adevarul, specialistul in fitoterapie Elena Badea. Problema poate fi tratata nu doar cu medicamente, ci si cu o serie de plante.

"Il putem folosi sub forma de infuzie din flori de musetel preparata din doua lingurite de planta la 200 ml de apa clocotita. De asemenea, inhalatiile sau baile de abur cu decoct de musetel desfunda nasul si usureaza respiratia", mai spune specialistul.

Urzica este si ea de mare ajutor pentru ca fluidizeaza secretiile si combate spasmele de la nivelul aparatului respirator care apar la contactul cu alergenii.

"O putem folosi sub forma de infuzie de urzica. Se administreaza cate trei cani de infuzie pe zi, in cure de cate o luna, primavara si toamna. Este cunoscut faptul ca frunzele de urzica fluidizeaza secretiile bronsice", precizeaza Elena Badea. Planta combate senzatia de sufocare, de mancarime a nasului si a pielii sau stranutul. "Infuzia din Trei-frati--patati se prepara din doua lingurite de planta la o cana de apa fiarta. Se beau cate trei cani de infuzie pe zi timp de cel putin 6 saptamani", recomanda specialistul in fitoterapie. "Infuzia de cimbrisor se prepara dintr-o lingurita cu planta la 250 ml apa fiarta si se beau trei cani pe zi", arata Elena Badea.

Telina ajuta si ea la calmarea crizelor de rinita alergica. "Se administreaza sub forma de decoct de telina (30 grame de planta la 12 l de apa), cate trei cani pe zi", precizeaza specialistul. "O utilizam sub forma de infuzie preparata dintr-o lingura de flori, la o cana cu apa cloco... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro