Cu ce ne ajuta painea? De ce nu e bine sa renunti complet la produsele din faina atunci cand tii regim

Cu ce ne ajuta painea? De ce nu e bine sa renunti complet la produsele din faina atunci cand tii regim

In studiul sau, un grup de animale au fost hranite cu dietele bogate in carbohidrati, un al doilea cu cantitati moderate din aceste alimente si, in cele din urma, un al treilea grup la care, carbohidratii au fost complet inlocuiti cu proteine.

acum 88 luni (13 Feb 2015)

Nutritionistul aradean Elena Bodea spune ca este gresit sa urmezi o dieta bogata in proteine, cu foarte putine glucide.

"Acest lucru este demonstrat de un studiu de Anthony Rosenzweig, cercetator american, publicat in Jurnalul International PNAS, care a subliniat ca dietele sarace in carbohidrati cresc semnificativ riscul de boli cardiovasculare grave, cum ar fi ateroscleroza, accidentele vasculare cerebrale si atacul de cord. In studiul sau, un grup de animale au fost hranite cu dietele bogate in carbohidrati, un al doilea cu cantitati moderate din aceste alimente si, in cele din urma, un al treilea grup la care, carbohidratii au fost complet inlocuiti cu proteine.

Dupa sase, respectiv 12 saptamani de tratament, soarecii din ultimul grup, cu dieta fara carbohidrati, au pierdut in greutate repede, dar, in acelasi timp, au prezentat simptome clare ale aterosclerozei. Potrivit acestei cercetari, o dieta saraca in carbohidrati duce la o slabire cu o scadere rapida si semnificativa a greutatii corporale si impiedica formarea de noi vase de sange. In cazul unui atac de cord, acesta interfereaza cu mecanismele de recuperare ale organismului, ceea ce duce la alimentarea cu sange limitata", spune Elena Bodea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro