Cu ce ceaiuri de plante poti sa-ti mentii rinichii sanatosi
"Se administreaza sub forma de infuzie: peste doua lingurite de cozi turnam o cana de apa fierbinte si lasam la infuzat un sfert de ora, dupa care strecuram. "O putem utiliza sub forma de tinctura, cate o lingura de preparat diluat in putina apa, de 3-4 ori pe zi, sau sub forma de infuzie, cate 2-3 cani de ceai zilnic, dar si in varianta pudra, dupa ce macinam o mana de urzici uscate, fiind suficienta administrarea unei lingurite de 3 ori pe zi, diluata in putina apa", explica specialistul.
"Rinichii se vindeca si prin metode naturale, chiar daca acestea cer mai mult timp si rabdare pana la aparitia efectelor benefice", explica, pentru Adevarul, specialistul in fitoterapie Elena Badea. Cele mai eficiente remedii naturale in cazul bolilor renale se prepara din matase de porumb, cozi de cirese, patrunjel, papadie, urzica seminte de morcov, mesteacan, brusture si troscot. Peste doua lingurite de matase de porumb turnam 250 de ml apa clocotita si lasam la infuzat timp de 5 minute.
Specialistul recomanda ca in timpul unei cure cu ceai de matase sa se evite consumul de alimente acide si acre. Patrunjelul are capacitatea de a creste puterea de filtrare a urinei la nivelul rinichiului si cantitatea de apa eliminata din tesuturi. Se adminstreaza sub forma de suc de patunjel, din care se beau cate 50 ml (in combinatie cu 300 ml de suc de morcov), zilnic. Si radacina de patrunjel are principii terapeutice in cazul problemelor renale, intrucat contine substante cu puternic efect diuretic, care stimuleaza producerea urinei si eliminarea sa. Patunjelul poate fi folosit in scop terapeutic (pentru a preveni si trata probemele renale) si sub forma de ceai. "Punem o legatura de patrunjel taiat intr-un litru de apa si fierbem timp de zece minute. Se consuma zilnic cate un pahar de ceai timp de 3-4 saptamani", explica specialistul.
Cozile de cirese sunt eficiente in tratarea afectiunilor renale si urinare datorita continutului bogat in flavonoide, saponine si saruri de potsiu, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
"Se administreaza sub forma de infuzie: peste doua lingurite de cozi turnam o cana de apa fierbinte si lasam la infuzat un sfert de ora, dupa care strecuram. Avem nevoie de doua lingurite de frunze si 250 ml. Se consuma ca atare sau indulcita cu miere, cate doua cani pe zi, una dimineata, pe stomacul gol, si alta seara, inainte de culcare", precizeaza Elena Badea.
Urzica are capacitatea de a favoriza irigarea rinichilor, ter... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro