Cu cat cinism se masluiesc concursurile de angajare in institutiile publice din Romania. "Asta, sefa ta, e cuconoasa? Stie de Paco Rabanne?"

Cu cat cinism se masluiesc concursurile de angajare in institutiile publice din Romania.

Fosta directoare a DSVSA Bacau, Carmen Carleta Bodea, a fost condamnata la sfarsitul lunii martie, anul curent, la trei ani si opt luni inchisoare cu executarea pentru fapte de coruptie si divulgarea de informatii secrete. Desi nu o cunostea de directoarea de la DSVSA, Vasile Budaca, prin prisma influentei politice si la recomandarea unui prieten comun, a mers la Carleta Bodea, spunandu-i ca "o verisoara" de a sa candideaza pentru un post de inginer. La final, Budaca Vasile i-a dat lui Bodea Carmen-Carleta numarul telefonului mobil pentru a putea lua legatura in urmatoarea perioada in scopul de a-i transmite variantele de subiecte pentru proba scrisa a concursului (...) In ziua de 12.11.2015, conform intelegerii, Budaca Vasile a venit din nou in biroul inculpatei Bodea Carmen-Carleta care i-a inmanat o foaie de hartie pe care erau mentionate variantele de subiecte (9 subiecte) din care urmau a fi alese subiectele pentru proba scrisa a concursului la care este inscrisa Ungureanu Ionela-Raluca, In aceeasi zi, Budaca Vasile i-a transmis subiectele numitei Enea Laura care la randul sau i le-a transmis candidatei Ungureanu Ionela-Raluca", se mentioneaza in hotararea Tribunalului Bacau. Directoarea corupta: "Sa se roage pentru mine" Tot in toamna anului 2015, ANSVSA a anuntat organizarea de catre DSV Bacau a concursului pentru ocuparea unor posturi de executie pe perioada determinata: 3 posturi de medic veterinar grad I, 1 post de medic veterinar grad II, 6 posturi de asistent veterinar grad IA, 1 post de inginer grad I si 3 posturi de inginer grad II.

acum 59 luni (30 Apr 2018)

Fosta directoare a DSVSA Bacau, Carmen Carleta Bodea, a fost condamnata la sfarsitul lunii martie, anul curent, la trei ani si opt luni inchisoare cu executarea pentru fapte de coruptie si divulgarea de informatii secrete. Alaturi de fosta sefa a DSVSA Bacau, au fost condamnati si intermediarii spagilor, printre care si un cunoscut lider politic local, Vasile Budaca, presedintele PSD Comanesti, dar si un preot, Ioan Preotu, care a oferit mita pentru a cumpara un post fiicei sale, medic veterinar. Acestia din urma au scapat cu pedepse cu suspendare, dupa ce au incheiat acorduri de recunoastere cu DNA.

Sentintele pronuntate in dosarul spagilor de la DSVSA Bacau nu sunt definitive, Curtea de Apel Bacau urmand a judeca apelul incepand cu 29 mai a.c.

Cazul de la DSVSA Bacau scoate la iveala sistemul pilelor, relatiilor si al spagilor care primeaza la angajarile in sistemul public, in defavoarea pregatirii profesionale a angajatilor. Interceptarile realizate in acest dosar scot la iveala modul in care candidatii favorizati primesc subiectele inaintea desfasurarii concursului, in schimbul unor sume de bani. In cazul DSVSA Bacau, bursa spagilor, dupa cum au recunoscut inculpatii si martorii din dosar, varia intr 1.000 de euro pentru un post pe perioada determinata si 5.000 de euro pentru unul pe perioada nedeterminata. Le-au recunoscut, in schimb, cei care primit subiectele in avans, oferind spaga in schimbul lor: bani, parfumuri, bijuterii sau ceasuri de lux. Concursurile de angajare care fac obiectul anchetei, ce s-a soldat cu arestarea (pentru cateva luni) si trimiterea in judecata a Carletei- Carmen Bodea s-au desfasurat in toamna-iarna anului 2015. Aparent, angajarile care urmau a se face la DSVSA Bacau se desfasurau dupa o procedura riguroasa avizata de Autoritatea Nationala pentru Siguranta Alimentelor. In realitate, posturile pentru care se luptau mai mult candidati erau cumparate inainte de desfasurarea conc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro