Cu cartea intr-o mana, cu arma in cealalta. "Pentru prima oara in istorie, un profesor poate primi dreptul legal de a trage asupra unui copil"

Cu cartea intr-o mana, cu arma in cealalta.

Alarma a fost data de mult timp si au fost incercate, dupa cum se vede fara succes, toate masurile preventive imaginabile: porti de securitate de tip aeroport, sisteme de alerta prin SMS si chiar, in unele zone din SUA, permisiunea data profesorilor de a poseda arme. Membrii unitatilor de politie sau altor organisme specializate sunt pregatiti, cat se poate de bine posibil, pentru a face fata unor asemenea situatii extreme care presupun actiune letala directa, fac antrenamente speciale, ani si ani de zile, pentru a diferentia situatiile de pericol, de a trage selectiv si, pe cat se poate, nu in zonele vitale, etc.

acum 33 luni (1 Mar 2018)

>

Argumentul sau este ca ar fi vorba despre o masura cu puternic efect disuasiv, potentialii copii atacatori fiind obligati sa se gandeasca cu mult mai bine inainte de a trece la actiune. Tocmai stiu ca, in fiecare clasa, profesorii vor fi inarmati si vor beneficia, asa cum se sugereaza deja, de un antrenament adecvat asigurat de profesionisti, de regula avand o practica solida in unitatile de interventie rapida ale politiei, armatei sau serviciilor speciale.

Situatia este intr-adevar extrem de procupanta deoarece, in SUA, doar de la inceputul acestui an, s-au inregistrat 18 evenimente din sirul "mass shooting" in mediul scolar, adica o frecventa de "un eveniment la fiecare 60 de ore". Sigur ca exista si cazuri extreme care, cu un minim de atentie, puteau sa fie identificate de politie si tratate ca potential focar de primejdie imediata, dar cei mai multi sunt "personaje fara istorie", bine integrati in mediul scolar si familial, fara sa transmita niciun fel de semnale premergatoare ale unei crize majore.

Alarma a fost data de mult timp si au fost incercate, dupa cum se vede fara succes, toate masurile preventive imaginabile: porti de securitate de tip aeroport, sisteme de alerta prin SMS si chiar, in unele zone din SUA, permisiunea data profesorilor de a poseda arme. In al doilea rand, din cauza unei permisivitati aproape absolute in ce priveste achizitionarea armelor respective, cel mai adesea vandute doar dupa prezentarea uni document de identitate, asta fara sa mai vorbim despre ce se poate gasi in orice moment pe piata neagra: armament sofisticat si "anonimizat" prin stergerea numarului de serie. In al treilea rand, datorita si existentei a din ce in ce in ce mai multe "parcuri de distractie" care propune, in chip de distractie la sfarsit de saptamana, standuri de tragere complexe cu dotari profesioniste, inclusiv cu cele specifice pregatirii unitatilor anti-teroriste. Este, mai ales in zonele rurale si semi-rurale, una dintre pu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro