Cu barca pe Mures peste 60 de kilometri, intre localitati din Alba si Hunedoara. Proiect finantat cu 500.000 euro

Cu barca pe Mures peste 60 de kilometri, intre localitati din Alba si Hunedoara. Proiect finantat cu 500.000 euro

Valoarea proiectului este de 500.000 de euro, iar ideea apartine Grupului de Actiune Locala pentru Pescuit din bazinul Muresului si Secaselor, FLAG, coordonat de comuna Ciugud, judetul Alba. "Am avut intalnirea grupului de lucru pentru beneficiarii publici, adica primariile din FLAG, grupul de actiune locala pentru pescuit si am decis ca, de la Santimbru pana la Geoagiu, in judetul Hunedoara, in fiecare localitate care are proprietatea pe malul Muresului, si aici sunt Santimbru, Ciugud, Alba Iulia, Vintu, Blandiana, Sibot, Rapold si Geoagiu, sa facem un proiect integrat in valoare de 500.000 de euro, cu debarcadere in dreptul fiecarei localitati si un numar de ambarcatiuni pentru a dezvolta turismul pe Mures.

acum 38 luni (20 Apr 2017)

Valoarea proiectului este de 500.000 de euro, iar ideea apartine Grupului de Actiune Locala pentru Pescuit din bazinul Muresului si Secaselor, FLAG, coordonat de comuna Ciugud, judetul Alba. Potrivit primarului din Ciugud, Gheorghe Damian, opt localitati vor beneficia de debarcadere cu ambarcatiuni ce vor putea fi folosite in scop turistic si nu numai. Distanta acoperita este de peste 60 de kilometri, intre Sintimbru - Alba si Geoagiu - Hunedoara.

"Am avut intalnirea grupului de lucru pentru beneficiarii publici, adica primariile din FLAG, grupul de actiune locala pentru pescuit si am decis ca, de la Santimbru pana la Geoagiu, in judetul Hunedoara, in fiecare localitate care are proprietatea pe malul Muresului, si aici sunt Santimbru, Ciugud, Alba Iulia, Vintu, Blandiana, Sibot, Rapold si Geoagiu, sa facem un proiect integrat in valoare de 500.000 de euro, cu debarcadere in dreptul fiecarei localitati si un numar de ambarcatiuni pentru a dezvolta turismul pe Mures. Adica daca vine turistul sa viziteze de exemplu Cetatea sau sa vada Ciugudul, ii putem oferi sa mearga cu barca de la Ciugud pana la Geoagiu, o masina il asteapta acolo, ii recupereaza barca si il aduce in debarcader", a spus primarul Gheorghe Damian pentru alba24.ro. Proiectarea pontonului se doreste a fi una unitara, in asa fel incat sa se diferentieze de cele private si oamenii sa stie ca sunt alte FLAG-ului. O alta idee este cea de a face o brigada antibraconaj pe rau si sa fie populat raul Mures", a mai spus primarul. GAL-ul a castigat o finantare de 1,7 milioane euro, bani ce vor fi folositi pentru a dezvolta zona din punct de vedere economic, prin investitii in productia piscicola si de acvacultura, respectiv prin dezvoltarea infrastructurii de comercializare a pestelui. Vor fi create aproape 30 de locuri de munca. Cititi si: Comuna din Alba unde copiii ii invata pe adulti sa colecteze selectiv gunoiul Primarul din Ciugud, exclus din PSD Alba: "Decizia e nestatutara. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro