CTP face o analiza a duelul Federer-Nadal si identifica un punct clar in progresul jocului aratat de elvetian

CTP face o analiza a duelul Federer-Nadal si identifica un punct clar in progresul jocului aratat de elvetian

Sub titlul "Federer taie nada cu Nadal", CTP spune ca jocul lui Federer nu ar fi progresat fara ajutorul lui Nadal, lucru recunoscut chiar de elvetian. Si procentajul de lovituri de rever reusite, atat cros, cat si lung de linie, de Federer a fost incredibil.

acum 40 luni (16 Mar 2017)

Sub titlul "Federer taie nada cu Nadal", CTP spune ca jocul lui Federer nu ar fi progresat fara ajutorul lui Nadal, lucru recunoscut chiar de elvetian. Federer intra in minge cu reverul liftat, loveste din saritura si o trimite in lung de linie, in vinclu, la limita. Rafa priveste o clipa zona de impact, apoi isi scoate bandana neagra si o ia spre fileu ca sa-i stranga mana lui Roiger. Nu cere challenge, desi ar fi avut de ce.La ultima minge a finalei Australian Open a cerut, desi era clar ca forehandul lui Federer muscase tusa.

Gestul lui Rafa inseamna recunoastere si respect al superioritatii actuale a lui Roiger. Ani in sir, Nadal l-a invins pe Federer atacandu-i backhandul fie cu serviciul de stangaci spre exterior, fie cu forehandul in cros infasurat, inalt, cu mingea invartita salbatic la aproape 5000 de rotatii pe minut. De cele mai multe ori, Federer raspundea cu rever taiat, adica minge lenta, care sta mult timp in aer, si ii dadea timp lui Nadal sa se aseze si sa-i atace iarasi si iarasi reverul, pana cand Swiss Maestro ceda. Rafa n-a mai avut marja de timp ca sa se pozitioneze la minge. Si procentajul de lovituri de rever reusite, atat cros, cat si lung de linie, de Federer a fost incredibil. Nu-mi amintesc cand am vazut ultima data un retur de rever castigator al lui Federer pe primul serviciu al lui Nadal. Rafa a fost pur si simplu neputincios in fata mitralierei montate pe reverul lui Roiger de antrenorul Ivan Ljubicic. Acum ma astept ca, in cursa lor unica, umar la umar peste tenisul tuturor timpurilor, Nadal sa caute la randul lui "iarba fiarelor" pentru reverul de otel al lui Roiger", a scris CTP pe republica.ro. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro